Būna ir taip: ieškojo ateivių, surado mikrobangų krosnelę  (0)

Kartais mūsų teleskopų aptikti radijo signalai byloja apie galimus mįslingus ateivių signalus arba kitus neaiškius astronominius fenomenus. O kartais tie signalai paprasčiausiai reiškia, jog mokslininkai šildosi kavą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarasis atvejis ir nutiko tuomet, kai buvo siekiama nustatyti paslaptingus radijo signalus, vadinamus peritonais. Ilgus metus astronomai Parkeso observatorijoje nežinojo, kas skleidžia šiuos trumpus, tačiau intensyvius pliūpsnius, kurie, tam tikrais atvejais, atrodė, sklinda iš kosmoso gelmių.

Tačiau, skirtingai nei greitų radijo pliūpsnių atveju, apie kuriuos taip pat girdėjome neseniai, mokslininkai pastaruoju atveju žinojo, jog peritonai sklinda iš visiškai netoli esančio šaltinio, nes jie pasirodydavo keliuose matymo laukuose, o ne sklido iš vieno šaltinio, rašo „National Geographic“.

Tačiau niekas nė nesusimąstė, kad peritonai atkeliavo iš šalia esančio pietų kambario iki tol, kol astronomė Emily Petroff nutarė įdiegti realaus laiko radijo trikdžių monitorių.

Matyt, kai atidaroma mikrobangų krosnelė dar neišsijungus laikmačiui, viduje esantis magnetronas nespėja išsijungti iki galo, taigi viskas baigiasi radijo bangų pliūpsnio išleidimu į kambarį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(38)
(2)
(36)

Komentarai (0)