Baisiausi pasaulio paplūdimiai: apsilankę juose išprotėja, miršta arba dingsta  (1)

Kai kurie pasaulio paplūdimiai yra labai gražūs, tačiau atostogos juose gali baigtis net mirtimi arba mistišku pradingimu, pasakoja legendos. Pristatome paplūdimių, į kuriuos kojos geriau nekelti, sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Ežeras San Fransiske

„Stowe“ ežeras yra Auksinių Vartų parke, kuris apipintas legendomis kaip vienas iš baisiausių parkų Jungtinėse valstijose. Jei tikėsite vietiniais, ten tiek vaiduoklių, jog bėgiodami parke rizikuojate susidurti su jais kaktomuša.

Ežeras turi savo šmėklą. Teigiama, kad tai yra šviesiaplaukė moteris, kuri prarado kūdikį. Pasak legendos, moteris vaikščiojo su savo vaiku parke ir pavargusi ji nusprendė pailsėti šio ežero paplūdimyje, šalia buvo vaiko vežimėlis. Vėliau prie damos atėjo kita moteris, jos pradėjo kalbėtis, o vežimėlis nepastebimai nuriedėjo į ežerą. Baigusi pokalbį ir neradusi savo vaiko, dama visų klausinėjo, kur jos kūdikis. Moteris, anot legendos, išprotėjo ieškodama vaiko ir jo ieško dar dabar.

Yra gandas, kad nuvažiavus prie ežero naktį ir garsiai tris kartus sušukus: „Balta ponia, balta ponia, aš turiu tavo vaiką“ šmėkla pasirodys ir paklaus „Ar tu matei mano kūdikį?“ Jei atsakysi: „Taip", ji vaidensis iki gyvenimo galo, jei – „Ne", ji tave nužudys.

2. Paplūdimys Singapūre

„Changi“ paplūdimyje per antrą pasaulinį karą japonų kareiviai nužudė tūkstančius nekaltų kinų, kurie buvo įtariami antijaponiškomis pažiūromis.

Liudininkų teigimu, šiame paplūdimyje dar dabar girdimas palaidotų karių riksmas ir aimanos. Naktį žmonės šiame paplūdimyje mato iškastas kapo duobes. Kai kurie žmonės matė vaikštančius begalvius karių kūnus, kiti – ore skraidančias jų galvas. Pats kraupiausias dalykas yra tas, kad naktį šiame paplūdimyje iš tiesų buvo surastas begalvis kino lavonas.

3. Paplūdimys Indijoje

„Dumas“ paplūdimyje kadaise hinduistai laidodavo mirusiuosius, todėl tikima, kad paplūdimyje, pustomam vėjo, gyvena šimtai dvasių. Išdrįsusieji čia pasivaikščioti ir pabraidžioti po šaltas bangas, vienbalsiai teigia, kad ore girdėjo paslaptingus šnabždesius ir aimanas. Naktį lankytis paplūdimyje apskritai nerekomenduojama, nes čia mįslingai dingo ne vienas turistas.

Šis paplūdimys visuose sąrašuose yra priskiriamas prie populiariausių vietų Indijoje, kuriose vaidenasi, todėl yra gana mėgstamas turistų drąsuolių. Vis dėlto prieš vykstant į jį reikėtų gerai pagalvoti.

4. Long Byčas

Long Byčas – miestas JAV, pietinėje Kalifornijoje, Ramiojo vandenyno pakrantėje. Tai yra varbus jūrų uostas. 1967-aisiais kruizinį laivą už 3,5 mln. JAV dolerių įsigijo Long Beacho miestas ir pavertė jį viešbučiu. Dauguma „Queen Mary“ kruiziniame laive dirbusių žmonių ar jame tiesiog apsilankę teigia, jog čia yra pakankamai vaiduoklių egzistavimo įrodymų.

Dažniausiai vaiduokliai pastebimi variklių skyriuje, kuriame, bandydamas išsigelbėti nuo gaisro, žuvo 17-metis jūreivis. Ne vienas žmogus pasakoja girdėjęs beldimą ir daužymą į duris. Laivo dalyje, kurioje šiuo metu įrengta viešbučio registratūra, lankytojai yra matę „baltai apsirengusios moters“ vaiduoklį.

Baseino persirengimo kambariuose esą taip pat vyksta nepaaiškinami dalykai: baldai savaime juda, žmonės jaučia nepaaiškinamus prisilietimus, vaidenasi dvasios. Laivo priekyje kartais galima išgirsti šauksmą.

5. Koronado paplūdimys Kalifornijoje

Šis paplūdimys atrodo labai gražus, šalia stūkso prabangus viešbutis, o jame – tik poilsis ir ramybė, Vis dėlto yra priešingai ir paplūdimys gali įvaryti nemažai siaubo. Manoma, kad viešbutyje vaidenasi, nes prieš kelis metus viename iš jo kambarių nusižudė jauna graži moteris.

Paskutinį kartą aplinkiniai ją matė naktį vaikštančią paplūdimyje. Tačiau šiurpiausias dalykas yra tas, kad žmonės ją matė vaikštančią paplūdimiu ir po mirties. Moteris tapo savotiška paplūdimio šmėkla.

Kaip bebūtų, vietiniai gyventojai vaiduoklių nebijo ir apie juos pasakoja su šypsena veide. Jie mano, kad greičiausiai šios istorijos sukurtos siekiant pritraukti turistus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(42)
(49)
(-7)

Komentarai (1)