Miško gaisras kirsdamas greitkelį padegė virtinę automobilių (Video)  (0)

Jungtinėse Valstijose sparčiai plintantis miško gaisras, kirsdamas greitkelį kalnų perėjoje Pietų Kalifornijoje, sunaikino apie 20 transporto priemonių, privertė vairuotojus bėgti į saugią vietą ir visiškai sudegino keturis pastatus. Du žmonės nesmarkiai apdegė, pranešė penktadienį pareigūnai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-07-20 Miško gaisras kirsdamas greitkelį padegė virtinę automobilių (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gaisras kilo Kachono perėjoje palei 15-ąjį greitkelį, jungiantį Pietų Kaliforniją su Las Vegasu, ir sparčiai plito perdžiūvusiais krūmynais. Susidarius eismo kamščiui, vairuotojai ir keleiviai, pamatę liepsnas, šoko iš automobilių ir spruko į saugesnes vietas.

Apl Valyje gyvenantis 29 metų geležinkelio konduktorius Lance'as Andrade įstrigo ant plento, kai liepsnos pasiekė automagistralę, o panikos apimti žmonės puolė bėgti jo link. L.Andradė irgi leidosi bėgti, bet ugnis jį apsupo iš visų pusių, todėl vyras negalėjo ištrūkti.

Vienas gaisrininkas visiems liepė pasislėpti. L.Andrade, keturi kiti vyrai ir dvi pagyvenusios moterys įlipo į vieną pikapą. Viena iš moterų, kuri buvo atsiskyrusi nuo savo šeimos, pradėjo verkti; visi buvo labai išsigandę. „Girdėjosi sprogimas, kai automobilių padangos pradėjo sproginėti nuo karščio, – pasakojo L.Andrade. – Girdėjosi traškėjimas; iš visur sklido dūmai. Jautėsi karštis. Mes tiesiog laukėm ir meldėmės Dievui.“

45 metų Russellas Allevato, gyvenantis Sautgeito mieste Mičigano valstijoje, važiavo iš Las Vegaso į Los Andželą su dviem paauglėmis dukromis, sūnėnu ir jo mergina. „Viską apgaubė dūmai, visi automobiliai susigrūdo kamštyje. Ugnis artėjo prie mūsų, ir visi puolė bėgti aukštyn į kalvą, – sakė jis. – Šimtai žmonių bėgo į tą kalvą.“

Jo išsinuomotas automobilis buvo tarp supleškėjusiųjų. „Visi mūsų daiktai apdegė ar buvo sunaikinti“, – pridūrė R.Allevato, kalbėdamas telefonu, kai buvo vežamas Kalifornijos kelių policijos automobiliu.

Televizijos sraigtasparniai tiesiogiai transliavo vaizdą, kai liepsnos nuo vieno automobilio persimesdavo ant kito, o vandenį liejantys sraigtasparniai ir ugniagesiai mėgino suvaldyti gaisrą. Tvyrant sumaiščiai, ugniagesių vadovai nurodė, kad gaisro gesinti pasiųsti orlaiviai buvo trumpam sulaikyti, kai virš nelaimės vietos buvo pastebėti penki bepiločiai orlaiviai.

Ši nelaimė jau ketvirta per mėnesio laikotarpį, kai bepiločiai skraidantys aparatai sutrikdė gaisrų gesinimo operacijas Pietų Kalifornijoje, sakė JAV Miškų tarnybos atstovas Lee Beyeris. Tarp mašinų, supleškėjusių automagistralėje, buvo vilkikas, vežęs automobilius ir katerį. Dešimtys automobilių buvo palikti, šimtai kitų pasuko į šalutinius kelius toje kalnuotoje vietovėje už maždaug 89 km į šiaurės rytus nuo Los Andželo.

„Tai beprotiška: matyti juodų ir baltų dūmų debesys; į dešinę nuo manęs stūkso kalno ketera ...; atrodo, kad bet kurią akimirką liepsnos persiris per keterą“, – iš savo automobilio pasakojo 43 metų Chrisas Pattersonas.

Kai ugniagesiai liepsnas greitkelyje apmalšino, jos jau buvo išplitusios 1 416 hektarų plote ir sunaikinusios mažiausiai keturis pastatus Boldi Mesos kaimo bendruomenėje. Dar apie 50 pastatų iškilo pavojus sudegti. Su gaisru kovoja apie 1 000 ugniagesių, liepsnos suvaldytos apie 5 proc. gaisro teritorijos, nurodė L.Beyeris. Kaliforniją šiuo metu yra apėmusi didelė sausra, krūmynų gaisrai šioje valstijoje yra įprasti. Kai kurie įsiplieskia netoli greitkelių, bet labai neįprasta, kad ugnis padegtų automobilius plente.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(3)
(1)
(2)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: