Italijos kariškiai užaugino „stebuklingų“ kanapių plantaciją (Video)  (1)

Saugojamoje teritorijoje Florencijoje, Italijos kariškiai ruošia savo pirmąją užaugintos marihuanos partiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra naujos rūšies kanapių plantacija, kuriai sužydėti užtenka trupučio šviesos ir vandens.

Tikimasi, jog šis projektas, bendradarbiaujant su karinėmis pajėgomis, leis sumažinti importuojamos medicininės marihuanos kiekį iš Nyderlandų, o taip pat sumažinti pacientų išlaidas.

Šioje, Florencijoje įsikūrusioje laboratorijoje jau beveik 100 metų yra kuriamos retos vaistų rūšys, kurių nerasite parduotuvėse, ar vaistinėse. 2015 metų kovo mėnesį į sąrašą yra įtraukta ir medicininė marihuana.

Šiuo metu pacientai Italijoje už 1 gramą medicininės marihuanos sumoka apie 40 JAV dolerių. Produktas į Italiją yra atgabenamas už 10 JAV dolerių, bet paskirstymas ir mažmeninės prekybos pardavimų marža kainą padidina net 4 kartus.

Šis medicininis preparatas kol kas savo pavadinimo neturi. Jame yra tetrahidrokanabinolio ir canabidiolio. Nuo 2007 metų Italijos pacientai, kenčiantys nuo vėžio, sklerozės, lėtinių skausmų kovojo dėl medicininės marihuanos legalizavimo.

Nepaisant to, jog įstatymas yra gyventojų pusėje, tačiau patiems augintis marihuanos neleis. Tai bus pardavinėjama tik vaistinėse. Tokio gydymo išlaidos per mėnesį gali atsieiti apie 300 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai (1)