5 būdai, kaip jus gali nužudyti išmanusis telefonas  (0)

Aišku, išmaniuoju telefonu nesunku padauginus į „Facebook“ įdėti tokią nuotrauką ir surašyti tokią žinutę, kad kitą dieną pasijustum nužudytas. Tačiau šį sykį ne apie moralinius ir teisinius dalykus ir net ne apie santuokos galą, o apie paprastą, žiaurią ir tikrą mirtį. Taigi kaip, ką ir kada nužudė ar bent mėgino nužudyti jo telefonas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Susprogdinti

Sprogti gali baterija. Bjauriausia, kad tai kaip tik aktualiau vasarą, kai ir taip telefonas perkaista. Ir nors daugelis naujų telefonų gaminami taip, kad jų akumuliatorių nebegalima pačiam išimti, vadinasi, ir pakeisti pigiomis nekokybiškomis kopijomis, baterija išlieka nestabiliausia ir pavojingiausia telefono detalė.

2009 m. sausio 30 d. dvidešimtmetis pardavėjas iš Kinijos mirė, kai sprogus jo telefono baterijai lekiančios nuolaužos perkirto vyrui miego arteriją.

„Išgirdau garsų bumbtelėjimą ir išėjusi pamačiau kolegą gulinti kraujo klane ant grindų“, – pasakojo jo kalegė ir patvirtino, kad jis neseniai pasikeitė savo telefono akumuliatorių į naują.

2. Nutrenkti elektra

Kitos kinės Mios Ailun šeima tvirtina, kad mergina mirtinai buvo nutrenkta elektros srovės, kai pakėlė prie ausies besikraunantį savo „iPhone“.

„Apple“ ekspertai, aišku, tvirtina, kad tai melas. Policija, tiesa, patvirtino, kad mergina mirė nuo elektros iškrovos, tik ataskaitoje nenurodo, ar telefonas buvo čia kuo dėtas.

Tačiau jei nutarėte panaudoti kokį nors labai netinkamą įkroviklį, iš kurio į visas puses styro pliki laidai, ir jei pridėję metalinį besikraunantį telefoną tuo pat metu griebsite ranka už radiatoriaus arba šiaip stovėsite basi baloje, visko gali būti.

O jei naudojatės besikraunančiu telefonu vonioje, tai būtinai ir atsitiks. Štai maskvietė Jevgenija Sviridenko (24 m.) nutarė besimaudydama panaršyti socialiniame tinkle „VKontakte“. Paėmė besikraunantį telefoną ir…

„Pastebėjau, kad jos ilgai nėra, ir kai niekaip neprisišaukiau, žvilgtelėjau į vonios kambarį. Ji be gyvybės ženklų visa perbalusi plūduriavo vandenyje, o vonios dugne gulėjo įjungtas krautis telefonas“, – pasakojo dar besitampantį nuo iškrovos kūną radusi kartu su žuvusiąja butą nuomojusi draugė J.Dubinina.

3. Sudeginti

Pasirodo, jis gali ir nesprogti, o tiesiog lėtai liepsnodamas pamėginti save sudeginti. Tiesa, kad nuo to mirtum, reikia miegoti labai jau neįtikėtinai kietai. Tačiau atvejų, kai miegantis su telefonu žmogus nubudo liepsnojančioje lovoje, yra buvę.

Kad ir ta trylikametė iš Šiaurės Teksaso (JAV), kuri užmigo po pagalve pasidėjusi savo „Samsung Galaxy S4“, o kai nubudo, užuodė rūkstančios pagalvės kvapą. Tiesa, tam tikra prasme jai pasisekė – telefonas išsilydė, o pagalvė apsvilo, bet juk ji ten pakišo besikraunantį įrenginį, tad gali džiaugtis, kad nebuvo negyvai nutrenkta elektros.

4. Numesti nuo laipų ir pakišti po automobiliu

Naršyti telefone einant žmonėms sekasi netgi blogiau negu vairuojant. Vairuotojas bent jau supranta, kad užsiima visiška kvailyste, tad kartais atsargiai apsidairo. O štai kur nors eidami užsimirštame taip, kad atidarytas kanalizacijos šulinys ar statūs laiptai tik ir laukia tokio ėjiko.

Lietuvoje pastebėjome ir ne vieną dviratininką, didvyriškai mėginantį patekti į istoriją kaip kvailiausiai žuvusį, nes rašė SMS mindamas judriame kelyje. Bet šį kartą apie pėsčiuosius.

Tokius kaip keturiolikmetis Christoperis Cepeda iš Floridos (JAV), kuris taip įsigilinęs rašė SMS, kad žengė tiesiai po atlekiančiu automobiliu. Ne, šį kartą laimingos pabaigos nėra – paauglys žuvo.

5. Nušauti

Pats telefonas jūsų nenušaus. Bet buvo atvejų, kai būtent telefonas tapo mirties nuo šaunamojo ginklo priežastimi. Ir plėšikai čia niekuo dėti.

Pavyzdžiui, mirtimi gali baigtis paprastas nedrausmingumas, kai nepaisai prašymo išjungti savo telefoną kine. Floridos (JAV) gyventojas Chadas Olsonas (43 m.) buvo nušautas, kai įsivėlė į muštynes su kitu kino teatro lankytoju, pareikalavusiu nustoti filmo metu rašinėti SMS žinutes.

Neteigiame, kad kitas buvo teisus, bet apie nervus netrukus. O kol kas apie šūvius.

Štai kanadietis paauglys Jeremy Cookas žuvo nuo kulkų tą akimirką, kai rado savo pamestą telefoną. Vaikinas atsekė savo palikto taksi automobilyje telefono buvimo vietą pasinaudodamas paieškos programėle. Policija pranešė, kad žmogus, pasisavinęs paauglio telefoną, į jį iššovė keletą kartų. Na, gerai, banditas vis dėlto įsivėlė. Bet pas jį paauglį nuvedė du išmanieji įrenginiai, o jei jie nebūtų buvę panaudoti, pirma pas grobiką būtų atsidūrusi policija.

Apie tai, kad išmanusis telefonas randa pačių išradingiausių būdų, kaip jus nužudyti besidarant asmenukę, jau rašyta daug, tad nesikartosime. Nors dviejų paauglių Leonardo Tonui ir Michelio Shikuku žūtis dėl asmenukės atrodo verta dėmesio. Juos Kenijoje sumaitojo dramblys, prie kurio užsimanė nusifotografuoti. Atrodęs labai ramus, gyvūnas tiesiog pasiuto, kai jie dėl geresnės asmenukės palietė jo straublį ir griebė už ilčių. Žodžiu, vaikinai buvo sutrypti ir nuvilkti į mišką, o Kenijos policijos pareigūnai patvirtino, kad tai net ne pirmas atvejis.

Lieka pakartoti nebent išvadą – išmanieji telefonai noriau žudo mažiau už juos išmanius vartotojus, o virtualus pasaulis ekrane tikro mus supančio pasaulio nepaverčia nė kiek mažiau pavojingu tik dėl to, kad į jį nežiūrime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(19)
(3)
(16)

Komentarai (0)