Futuristinė kontracepcija: ar naudotumėtės... užpurškiamais prezervatyvais?  (4)

Užpurškiami prezervatyvai "Girlplay" – štai tokią netikėtą koncepciją pasauliui siūlo dizaino studentė Michele Chu iš Niujorko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokio pavidalo kontraceptinė priemonė būtų naudojama kaip aerozolinis dezodorantas. Koncepcijos autorės teigimu, naudotis tokiais prezervatyvais būtų gerokai paprasčiau ir patogiau – tikėtina, kad žmonėms labiau patiktų naudotis tokia priemone.

M. Chu neslepia, kad užpurškiamų prezervatyvų idėja – ne jos, o seksualinės sveikatos specialisto iš Vokietijos Jano Vinzenzo Krause. Jis 2008 m. mėgino sukurti pirmąją aerozolinės kontracepcijos versiją. Mintis apie tokią kontracepcijos formą jam kilo užsukus į automatinę automobilių plovyklą nusiplauti mašinos.

Prototipas buvo sukurtas kieto plastikinio flakonėlio pavidalu – iš jo skystą lateksą buvo galima purkšti visomis kryptimis. Tiesa, bandomojo projekto metu išryškėjo rimtas trūkumas – lateksas džiūdavo pernelyg ilgai, tad įsiaistrinusiems partneriams tekdavo laukti iki 3 min., o tai slopindavo geismą ir intymią nuotaiką.

Tačiau Pratto instituto Niujorke (JAV) studentė M. Chu mėgina atgaivinti lateksinio aerozolio idėją. "Girplay" kol kas – tik dizaino koncepcija, tačiau mergina tikisi, kad sudomins pasaulį užpurškiamų prezervatyvų idėja. M. Chu teigimu, užpurškiami prezervatyvai eliminuotų prezervatyvo dydžio problemą – aerozolį pakaktų tiesiog užpurkšti ant penio. Beje, šią kontraceptinę priemonę galėtų naudoti ir moterys.

Ši idėja nėra tolima tikrovei, nes kinų kompanija "Blue Cross Bio-Medical" jau prekiauja purškiamais prezervatyvais moterims – ši kontraceptinė priemonė yra putų konsistencijos ir sėklai sudaro fizinį barjerą. Purškiamų prezervatyvų vyrams kol kas dar nebuvo sukurta.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(5)
(7)

Komentarai (4)