Dėl JAV aplinkosaugininkų klaidos upė nusidažė geltona spalva (Video)  (5)

Panašu, kad JAV Kolorado valstijos gyventojai turės nemažai klausimų aplinkosaugos pareigūnams. Čia į Animaso upę per klaidą išliejus daugybę teršalų iš apleistos kasyklos, vandens telkinys nusidažė geltona garstyčių spalva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors praėjusią savaitę JAV aplinkosaugos agentūra (EPA) skelbė, kad didelio pavojaus laukinei gamtai ir gyvūnijai incidentas nesukels, vakar užteršto vandens plotas jau tris kartus viršijo išankstinius skaičiavimus. Todėl vietos valdžia jau ėmėsi veiksmų, kad nekiltų grėsmė geriamojo vandens atsargoms, taip pat upių vandenį naudojančioms fermoms. Teršalai į Animaso upę buvo išlieti rugpjūčio 5-ąją, kai EPA darbuotojai valė uždarytą apleistą kasyklą. Netrukus geltonai vanduo nusidažė ir San Chuano upėje, o pareigūnai patarė žmonėms nesiartinti prie abiejų telkinių.

EPA taip pat paskelbė, kad Kolorado valstijoje tikrins tūkstančius šulinių, iš kurių semiamas vanduo. Šiuo metu teršalai pateko į daugiau nei 1 tūkst. šulinių.

„Dirbsime tol, kol viskas bus išvalyta. Mes patys ir sukūrėme šią situaciją, tad laikysimės itin aukštų standartų“, – susitikęs su kelių Kolorado valstijos miestelių, esančių prie užterštų upių, gyventojais tikino EPA atstovas Shaunas McGrathas.

Tiesa, pareigūnai ir toliau kartoja, jog nebus padaryta jokios žalos gamtai, – esą teršalai srauniomis upėmis teka per greitai, kad sukeltų kokių nors pastebimų pasekmių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (5)