Ir maistas, ir vaistas – tikroji bananų nauda  (0)

Bananas – skanus tropinis vaisius, kuris atsiduria daugelio mūsų pirkinių krepšelyje. Bet ar mėgaudamiesi bananais nutuokiate, kokią naudą jie iš tiesų jums suteikia?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, bananai padeda įveikti daugybę negalavimų. Interneto portalas „Healthy Life Tricks“ pateikė netrumpą sąrašą naudingų banano savybių.

Depresija

Tiriant žmones, sergančius depresija, pastebėta, kad dauguma tų, kurie kasdien suvalgydavo po bananą, pasijusdavo geriau.

To priežastis yra sudedamoji vaisiaus dalis triptofanas – baltymų rūšis, kurią kūnas paverčia seratoninu – vadinamuoju džiaugsmo hormonu. Šis hormonas padeda mums atsipalaiduoti, pagerina nuotaiką ir padaro mus laimingesniais.

PMS

Moterims, kurias kamuoja priešmenstruacinis sindromas (PMS) patariama verčiau suvalgyti bananą, užuot gėrus tabletes. Vitaminas B6, kurio yra bananuose, padės sureguliuoti gliukozės, turinčios tiesioginį poveikį nuotaikai, kiekį kraujyje.

Anemija

Didelis kiekis bananuose esančios geležies pagerina ir stimuliuoja hemoglobino gamybą, o tai sumažina anemijos tikimybę ir padeda išgydyti šią ligą.

Kraujo spaudimas

Šiame paprastame vaisiuje yra gausu kalio ir tik šiek tiek druskos. Tai padeda kovoti su aukštu kraujo spaudimu.

Net Amerikos maisto ir vaistų asociacija patvirtino, kad šis vaisius gali būti naudojamas gaminant vaistus ar kitais būdais kovojant su insultu ir aukštu kraujo spaudimu.

Smegenų veikla

200 studentų, besimokančių Tvikenhamo mokykloje, Jungtinėje Karalystėje, siekdami pagerinti baigiamųjų egzaminų rezultatus, pusryčiams pietums ir vakarienei valgė bananus.

Duomenys parodė, kad tai jiems padėjo lengviau ir geriau mokytis, nes studentai dėl bananuose esančio kalio, buvo labiau susikaupę.

Vidurių užkietėjimas

Bananuose gausu ląstelienos. Tai pagerina žarnyno veiklą. Tad valgykite bananus ir pamirškite laisvinamuosius.

Pagirios

Vienas greičiausių būdų sumažinti pagirių simptomus yra banano, medaus ir pieno kokteilis. Bananas nuramina skrandį, medus atstato cukraus kiekį kraujyje, o pienas nuramina organizmą ir aprūpina jį vandeniu.

Rėmuo

Bananai natūraliai teigiamai veikia organizmo rūgštingumą. Štai kodėl jie yra idealus pagalbininkas kovojant prieš rėmenį.

Rytinis pykinimas

Bananai, vartojami kaip užkandis, padeda palaikyti idealų cukraus kiekį kraujyje, o tai tiesiogiai sumažina rytinio pykinimo tikimybę.

Uodų įkandimai

Prieš griebdamiesi kremų ar kitų produktų niežuliui po įkandimo sumažinti, patrinkite sugeltą vietą vidine banano žievės puse. Daugybė žmonių patvirtino, kad tai sumažina niežulį, patinimą, sudirgimą ir skausmą.

Stresas

Bananuose gausu vitamino B, kuris padeda nuraminti imuninę sistemą. Stresinėse situacijose ir po jų organizmui reikia atstatyti cukraus kiekį kraujyje. Geriau nei saldumynai ar kaloringas maistas jį atstatyti gali padėti bananai, nes jie yra puikus anglevandenių šaltinis.

Opos

Bananai dėl savo minkštumo ir švelnumo tinka būti vartojami kaip maistas, padedantis sergant žarnyno ligomis. Šį vaisių leidžiama vartoti be gresiančio pavojaus netgi sergant sudėtingiausiomis šių ligų formomis.

Bananai neutralizuoja rūgštingumą, sušvelnina sudirgimą ir padeda skrandyje sukurti sveiką apsauginį sluoksnį.

Kūno temperatūros reguliavimas

Daugelis kultūrų naudoja bananus, kaip produktą, kuris net ir besilaukiančioms moterims padeda atsivėsinti. Tailande nėščios moterys valgo bananus, tam, kad užtikrintų, jog vaikas gims normalios kūno temperatūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Giedrė Balčiūtė
(41)
(1)
(40)

Komentarai (0)