Panevėžyje trys žaibo nutrenkti jaunuoliai – tarsi antrą kartą gimę  (0)

Kaip komentaruose pastebėjo vienas pilietis, "Bus jums sakyti – duok žaibą…" Respublikinės Panevėžio ligoninės reanimacijos palatoje gulintys trys penkiolikmečiai iki šiol negali atsigauti po to, kai šeštadienį miesto šventėje buvo paliesti žaibo iškrovos. Nors po žaibo smūgio vaikinai patyrė nudegimų, jų artimieji džiaugiasi, kad vaikai liko gyvi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Žinojau, kad žaibuojant negalima stovėti po medžiu. Bet vis vien stovėjau“, – savo tėvams kalbėjo vienas iš trijų nukentėjusių jaunuolių. Du Biržų rajono Vabalninkų miestelio devintokai ir vienas jų bendraamžis iš Panevėžio rajono šeštadienį nuėjo į miesto šventę – 512 – ąjį Panevėžio gimtadienį.

Popietę saulėtą dangų aptemdė debesys, prapliupo lietus. Netikėtai užklupti žmonės lindo po medžiais. Staiga šalia miesto Bendruomenių rūmų į paupyje augantį medį trenkė žaibas.

Po medžiu stovėje trys draugai pakirsti žaibo krito ant žemės.

„Mano sūnus pasakojo, kad jis tarsi trumpam prarado sąmonę. Medis stovėjo ant nedidelio kalniuko, tai jis parkritęs nuriedėjo nuo to pakilimo ant šaligatvio. Paskui jautė, kad buvo gaivinamas, bet buvo tarsi paralyžuotas, negalėjo pajudėti. „, – pasakojo vieno iš nukentėjusių berniukų mama. Vienas iš trijų vaikinų į ligoninę buvo išgabentas be sąmonės.

Vieno Vabalninke gyvenančio paauglio tėvams apie nelaimę pranešė ligoninės medikai. Kiti berniukai iš ligoninės patys paskambino savo tėvams ir pranešė apie įvykį.

Šventės dalyviai ir arčiau įvykio vietos prekiavę amatininkai pasakojo išgirdę labai stiprų garsą. Jis priminė sprogimą. Virš medžio plykstelėjo liepsna. Žaibo kirtis nulupo medžio žievę. Tačiau gaisro nesukėlė.

Panevėžietis Kęstutis, tapęs įvykio liudininku, sakė neabejojantis, kad bent vienas iš vaikinų galėjo kalbėtis telefonu. Jis ir galėjo pritraukti žaibą. Po medžiu stovėjo ir daugiau žmonių, bet jie nenukentėjo.

Sekmadienį reanimacijos palatoje vaikinai šypsojosi ir tarpusavyje kalbėjosi, prisimindami palyginti laimingai pasibaigusį žaibo smūgį. Vieno penkiolikmečio tėtis patvirtino, kad berniukams apdegė rankos, kojos, krūtinė. Tačiau nudegimai nėra dideli ir gilūs. Vienas iš nukentėjusios trijulės skundėsi, kad skauda kojų raumenis. Budintis vaikų reanimacijos skyriaus gydytojas nekomentavo nuo žaibo nukentėjusių paauglių būklės.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Virginija Petrauskienė
(15)
(5)
(10)

Komentarai (0)