Genujos pakrantėje nufotografuotas ir nufilmuotas reto grožio tornadas (Video)  (0)

Italijos pakrantėje palei Genujos miestą užfiksuotas nepaprastai įspūdingas tornadas. Jį stebėję miesto gyventojai ir svečiai šiuose kraštuose retą reiškinį įamžino ir fotografuodami, ir filmuodami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tornadu vadinamas viesulas formuotis pradėjo virš jūros vos už kelių kilometrų nuo Genujos kranto. Iš tamsaus švino pilkumo debesies žemyn nusidriekė vis ilgėjantis būsimo viesulo varveklis – galiausiai jis palietė jūros paviršių ir šį reiškinį stebėję žmonės išvydo įspūdingą tornadą.

Viesulas arba tornadas – labai sparčiai besisukančio oro stulpas, judantis didžiuliu greičiu. Įprastai jis nutįsta iš audros debesies į žemę ar vandens telkinį ir suformuoja vertikalų vėjo tunelį.

Tokie viesulai gali būti labai galingi ir pragaištingi – kartais tornadai siekia net 480 km/val. greitį. Ir nors daugelis jų gyvuoja mažiau nei 10 min., o nukeliauja vos kelis kilometrus, vis dėlto jie beveik visad pridaro labai daug nuostolių ir nusineša aukų. Pasitaiko ir išimtinių atvejų, kai tornadas šėlsta ne kelias minutes, o kelias valandas.

Įspūdingąjį Genujos tornadą reto grožio kadruose užfiksuoti pavyko 41-erių turistui iš Rusijos Jevgenijui Drokovui. Jis tądien Genujoje atostogavo su šeima.

"Niekada nebuvau matęs nieko panašaus, - neslėpė unikalių fotografijų autorius. – Tokių dalykų gyvenime savo akimis pamatai tik vieną kartą. Mes buvome vos už dviejų kilometrų nuo tornado – stebėjome jį iš savo viešbučio kambario balkono. Buvo paskutinės mūsų atostogų dienos rytas – ruošėmės važiuoti namo, krovėmės krepšius. Ir tada už lango prasidėjo kvapą gniaužiantis gamtos stichijos spektaklis. Matomumas buvo tiesiog pavydėtinas – tarsi pirmose teatro salės eilėse. Be to, formuojantis tornadui lauke nelijo, tad šį gamtos reiškinį pamatėme visu gražumu."

Beje, ne taip seniai, vos prieš porą mėnesių Genujos pakrantėje žmonės grožėjosi dar retesniu reiškiniu – išsyk trimis tornado viesulų stulpais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(4)
(20)

Komentarai (0)