Brangiausi naminiai paukščiai pasaulyje: juodosios vištos (Video)  (0)

Vištos dažniausiai laikomos kvailiausiais planetos paukščiais. Žinoma, sunku būti višta, kai iš tavęs nuolat juokiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet reikia nepamiršti, kad yra ir labai elegantiškų vištų, kurios kainuoja nepaprastai brangiai, ypač dėl savo spalvos.

Susipažinkite su dviejų veislių vištomis, kurios yra visiškai juodos nuo odos, plunksnų, iki snapų ir skiauterių. Dėl to interneto portalas „Dangerous Minds“ jas net praminė vištomis gotėmis. Tai – juodoji šilkinė ir Ayam Cemani veislės vištos.

Juodųjų šilkinių vištų plunksnos ir oda yra visiškai juodos spalvos. Šios vištos dažniau auginamos kaip naminiai gyvūnėliai, o ne dėl mėsos ar kiaušinių, nors ir yra valgomos.

„Ayam Cemani“ veislės vištos buvo dirbtinai išveistos Indonezijoje. Jų plunksnos ir oda taip pat yra juodos spalvos. Tiesą sakant, juodi yra net jų vidaus organai.

Šios ypač retos vištos, kurioms juodą spalvą suteikė, kaip teigiama, fibromelanosis genas, yra vienos brangiausių pasaulyje.

Vieno viščiuko vidutinė kaina siekia apie 180 eurų. Vištų augintojai šiuos paukščius net vadina paukštininkystės „Lamborghini“.

Ir nors juoda višta būti atrodo įdomiau, nei kitokia, ši spalva paukščiams nebūtinai lemia sėkmę.

Juodas vištas nuolat persekioja mirties šešėlis. Jos ne tik rizikuoja pakliūti į sriubą, bet ir tapti ritualų aukomis, nes manoma, kad šie paukščiai turi mistinių galių.

Kinijoje juodos vištos buvo naudojamos ir liaudies medicinoje, mat tikėta, kad jos gali padidinti moterų vaisingumą ir padėti nėščiosioms išnešioti kūdikį.

Taigi juodos vištos galvelėje turbūt be paliovos sukasi ir juodos mintys apie mirtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(12)
(4)
(8)

Komentarai (0)