Su didele bažnyčios įtaka parengtas dirbtinio apvaisinimo įstatymas supykdė onkologus: tai visiška nesąmonė – įstatymą reikia perrašyti nuo pradžios iki galo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2015-12-15 02:28
Nėra tokio dalyko kaip visuotinės moralės ir etikos normos. Bet sugalvoti kažkokias moralės normas (pagal savo įsitikinimus) ir paskelbti jas visuotinėmis tikrai galima. Įsitikinti, kad šitos moralės normos nėra visuotinės, galima vien paskaičius straipsnio antraštę – pvz., „onkologai“ (jų dalis) tokiam moralės supratimui nepritaria. Joms taip pat turbūt nepritaria sirgę vėžiu ir nebegalintys susilaukti vaikų.
Rukis 2015-12-15 07:49
Net nežinojau kad krikščioniškame Irane gyvename, kur be bažnyčios palaiminimo įstatymų priimt negalima. Nuostabu. Tai man jau ruoštis viešai egzekucijai, nes ateistas esu?
procc 2015-12-15 09:13
Kur kasnors oficialiai pareiske kad baznycia turi kazkokia itaka siam istatymui? Vienos bobelos smegenu susisukimas jau skaitoma visos baznycios oficialia nuomone??
sub 2015-12-15 09:47
Keli žodžiai (pavadinimai) įstatymo priėmime ir iš kart aišku, kad įstatymas nieko gero, priimtas skubotai, neapgalvotai, ieškant naudos. Tie žodžiai, tai - Mikutienė, Darbo partija, Bažnyčia. Nors nėra ko užsiciklint ant tos bažnyčios, juk ne bažnyčia įstatymus priiminėja, bet kad jos įatakoje tai darome, arba remiantis bažnyčios principais - manau nesuklysiu. Mikutienė, Graužinienė, val nx - užpiso tos arogantiškos bobos čiulpikės.
dawid90 2015-12-15 10:35
Kiekviena kartą kai tema pasisuka apie dirbtinį apvaisinimą ar panašia tema, pastoviai ar spaudoje, ar kokioje laidoje, bent vienas kunigėlis išlenda su savo "kompetetinga nuomone". O kadangi dauguma lietuvos piliečių klaupiasi prieš bažnyčią, tai rezultatus ir matome.
Niemand 2015-12-15 11:23
Iš nurodytų straipsnių pirmas yra apie embrionų medžiagos naudojimo gydyme (ne kosmetikoje), antras - apie embrionų naudojimą šamanistiniais tikslais (čia iš serijos stiprinti potenciją raganosio rago milteliais), trečias - apie embrionų naudojimą sintetinant baltymus, kurie jau gali būti naudojami tiek medicinoje, tiek ir kosmetikoje. Be kita ko, kai kurių skiepų gamybai irgi naudojamos embrioninių ląstelių linijos. Ir aš tikrai nematau nieko blogo, jei embrionų ląstelės panaudojamos medicinoje ir biotechnologijose. Tai tikrai geriau nei paprasčiausiai išmesti.
Niemand 2015-12-15 11:27
http://www.bernardinai.lt/straipsnis/20 ... kto/138563