Įdomi PAR iniciatyva: stipendiją gaus tik nekaltos merginos  (3)

PAR Kvazulu Natalio provincijos Uthukelos rajono merė Dadu Mazibuko paskyrė stipendiją 16 metų moksleivėms, išsaugojusioms skaistybę. Valdžia jas finansuos tol, kol merginos galės patvirtinti savo nekaltybę per reguliarius ginekologo patikrinimus, praneša „The New York Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šitaip mes išreiškiame dėkingumą merginoms, išsaugojusioms save ir ketinančioms taip pat gyventi ateinančius trejus metus, kol gaus mokslo baigimo pažymėjimą“, – sakė merė.

Anot politikės, merginos, norinčios gauti stipendiją, turi pasirašyti dokumentą, kad jos sutinka reguliariai tikrintis pas gydytojus.

Iniciatyvai pritariantys visuomenės veikėjai teigia, kad ji leis išsaugoti tradicines vertybes ir taps nauju merginų seksualinio auklėjimo etapu, padės kovoti su ŽIV ir AIDS plitimu.

„Mes remiame merės iniciatyvą, bet negalime sutikti su stipendijos skyrimu už skaistybę. Tai panašu į moterų ir net vyrų diskriminaciją. Nekaltybės tikrinimas neprieštarauja PAR konstitucijai, bet mes turime laikytis aukso vidurio šiuo klausimu“, – pareiškė Lyčių lygybės komisijos pirmininkas Mfanozelwe‘as Shozis.

Aktyvistai, stojantys prieš PAR merginų nekaltybės tikrinimą, pavadino merės sumanymą seksistine ir agresyvia procedūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (3)