Gydytojo reakcija į vėžiu sergančios senolės atsisakymą gydytis: „Jūs darote tiksliai tai, ką aš norėčiau daryti tokioje situacijoje!“  (3)

Pastaruosius šešis mėnesius 90-metė senolė keliauja. Ji pasirinko nesigydyti nuo vėžio. Vietoj to – žvalgosi po žymiausias JAV vietoves, tokias kaip Didysis kanjonas (stačių šlaitų tarpeklis Arizonos valstijoje).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbia portalas independent.co.uk, moteris vardu Norma, kuriai praėjusiais metais buvo diagnozuotas vėžys, nusprendė leistis į kelionę po šalį, užuot ėmusis gydytis nuo minėtos ligos. 

Po lankytinas Floridos vietas Norma darda vežimėlyje kartu su sūnumi Timu, marčia Ramie ir jų augintiniu – pudeliu Ringo. Per Kalėdas ji išpildė vieną iš savo svajonių – paskraidyti oro balionu. 

Norma kilusi iš Mičigano leidiniui „Huffington Post“ teigė: „Žmonės neturėtų bijoti keliauti. Nesvarbu kokio jie amžiaus“. 

Moteris nusprendė leistis į kelionę 2015 rugpjūtį, kai jai buvo diagnozuotas gimdos kaklelio vėžys. Gydytojai uždavė klausimą, ar ši norėtų pabandyti gydytis. 

Norma, kurios vyras buvo miręs vos prieš dvi dienas, tuomet atsakė: „Man 90 metų, aš leidžiuosi į kelionę“. Jos sprendimas susilaukė itin daug palaikymo. Visos jos kelionės dokumentuojamos socialiniame tinkle „Facebook“. Pastarajame yra sukurta paskyra „Keliaujanti ponia Norma“ (Driving Miss Norma – angl.) ir ši keliauninkė jau turi beveik 90 tūkst. gerbėjų. 

Prie vienos iš žinučių šioje paskyroje apie senolės sprendimą nesigydyti ir vietoj to keliauti komentarą palikusi ir jos šeima. Anot jų, Normos gydytojas palaikė šią idėją: „Kaip gydytojai, mes matome vėžio gydymą kiekvieną dieną. Nėra garantijos, kad ji išgyvens reikalingą operaciją“. 

„Jūs darote tiksliai tai, ką aš norėčiau daryti tokioje situacijoje. Tegu jūsų kelionė būna fantastiška!“ – palaikė ją medikas. 

Kalbėdama su „Huffington Post“, Normos marti Ramie teigė, kad bent jau kol kas jie neturi planų nustoti keliauti. „Mes nežinome, kur arba kada baigsis kelionė. Tiesiog mėgaujamės šia akimirka“, – kalbėjo senolės marčia.  

„Juk kiekvienas skirtingai žvelgia į tai, kaip atrodys jų gyvenimo pabaiga“, – pridūrė ji. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(54)
(1)
(53)

Komentarai (3)