Atskleista pasaulį šokiravusio mėlyno šerno paslaptis (Video)  ()

Praėjusių metų rugsėjį, socialinių tinklų „Reddit“ ir „Imgur“ naudotojas GlendilTEK išpublikavo nuotraukų albumą, kuriame buvo pavaizduotas paskersta laukinė kiaulė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotraukose buvo matyti visus apstulbinęs pjūvis: šerno mėsa buvo ne raudona, o šviesiai mėlyna. „Imgur“ šią nuotrauką įtraukė į keisčiausių 2015 m. nuotraukų sąrašus, nes mėlyna mėsos spalva iškėlė itin daug klausimų.

Tuo metu šio reiškinio niekas negalėjo paaiškinti. Mėlynosios kiaulės albumas peržiūrėtas apie 1,5 mln. kartų, o daugelis komentatorių klausė: ar tai tikra, o gal tai koks kameros filtras? Jei tai tikra, tai kas nulėmė tokią kiaulės mėsos spalvą?

„Techinsider.com“ pasistengė tai sužinoti. Kaip GendilTEK aiškino prie publikuotos nuotraukos, šernas buvo nušautas ūkyje Kalifornijoje (JAV). Paskutinio paveikslėlio antraštė liudija, kad ūkininkai planavo nusiųsti šiuos mėsos pavyzdžius į Kalifornijos universitetą.

Universiteto gyvūnų sveikatos ir maisto saugumo laboratorijos toksikologas ir veterinaras Robertas Poppenga patvirtino, kad keistai atrodančios mėsos pavyzdžiai buvo gauti.

„Esame beveik tikri, kad mėlynojo mėsą nudažiusio pigmento kilmė – mėlyni dažai, dedami į graužikų nuodus, tačiau to patvirtinti mes negalime. Tiesa, tai jau ne pirmas atvejis: tokių laukinių kiaulių esame matę prieš keletą metų“, – rašė R. Poppenga.

Priežastis, kodėl mokslininkai negalėjo patikrinti mėlyno mėsą nudažiusio pigmento kilmės buvo ta, kad jie gavo tik gyvūno mėsos mėginį – be žiurkių nuodų.

„Mėlyni dažai ir pigmentas turi apsaugoti žmones nuo apnuodytos mėsos valgymo“, – aiškino R. Poppenga. Jis tvirtino, kad paprastai nuodai būna skirti žiurkėms ir voverėms, tačiau kartais nutinka taip, kad juos suėda ir laukinės kiaulės. R. Poppenga hipotezę patvirtino ir Kalifornijos laukinių gyvūnų ir žuvų departamento laboratorijos vyresnioji mokslininka Stella McMillin.

„Dažai dedami į nuodus, nes kiti gyvūnai, tarp kurių dažniausiai pasitaiko paukščiai, saugosi keistos spalvos maisto. Spėju, kad šie nuodai buvo skirti kažkam kitam, tačiau juos aptiko ir suvartojo laukinė kiaulė“, – sakė S. McMillin.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(44)
(2)
(42)

Komentarai ()