Garsiausia pasaulyje gorila Koko „prakalbo“ ir išvadino žmoniją kvailiais (Video)  (1)

Neseniai klimato viršūnių susitikime Paryžiuje galėjome išvysti galingiausių mūsų planetos žmonių kalbas, tačiau labiausiai visus sujaudino gorila Koko, kuri apie klimato kaitą prakalbo gestais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

San Francisko zoologijos sode 1971 metais gimusi Koko Amerikos ženklų kalbos pradėjo mokytis jau nuo vienerių metų. Pasak trenerių, ji išmoko ženklus taip pat greitai, kaip vaikas, turintis mokymosi sutrikimų.

Per pastaruosius 45 metų gorila tapo pasauline sensacija. Neseniai buvo pasirodęs vaizdo įrašas, kuriame ji rūpinasi dviem kačiukais. Naudodama gestų kalbą ji pareiškė, kad katės yra jos kūdikiai.

Tačiau dabar Prancūzijos „Noe“ gamtos apsaugos organizacija nufilmavo Koko žinutę pasauliui, kurioje gorila skatina žmones atsimerkti ir prisiimti atsakomybę už planetos apsaugą. Vaizdo įraše Koko vadina žmones „kvailiais“, kadangi jie ignoruoja gamtosaugos problemas ir prisipažįsta, kad „Žemė yra Koko meilė“.

Pasak gorilą prižiūrinčių specialistų (iš specialaus „Gorilla“ fondo), Koko žino daugiau nei 1100 skirtingų ženklų, nors daugelis iš jų buvo pritaikyti specialiai jai, dėl nesugebėjimo išgauti tokius pat rankų judesius, kaip tai daro žmogus.

Vis dėlto, reikia pripažinti, kad jos gebėjimas iš tikrųjų suvokti sakinius, apie kuriuos kalba, yra gana abejotinas. Kažin, ar gorila gali įsigilinti į tokią sudėtingą temą, kaip klimato kaita bei suprasti laiko sąvoką.

Taip pat jos sugebėjimas komunikuoti sudėtingais sakiniais nebuvo patikrintas nepriklausomų mokslininkų, kurie nėra susiję su „Gorilla“ fondu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(54)
(24)
(30)

Komentarai (1)