Seksologija: kaip kojos išduoda žmogaus intymius poreikius?  ()

Pagal tam tikrus žmogaus išvaizdos bruožus galima nustatyti jo seksualinį potencialą, kitaip sakant, jo seksualumo lygį, teigia seksologai. Seksualumo nereikėtų painioti su išoriniu patrauklumu, kaip dažnai būna daroma – tai šiuo atveju reiškia, kaip stipriai ir kaip dažnai žmogui reikia sekso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seksologijoje tai įvardijama terminu „lytinė konstitucija“. Labai svarbu ją įvertinti prieš tuokiantis – nes seksas yra vienas svarbiausių harmoningų santykių elementų. Jeigu partnerių lytinė konstitucija kardinaliai skiriasi, labai didelė tikimybė, kad santykiai per keletą metų nutrūks.

Partneris su stipria lytine konstitucija, nuolat negaudamas pakankamai lytinio pasitenkinimo iš žmogaus su silpna lytine konstitucija, gali pradėti pyktis su sutuoktiniu arba vaikščioti į kairę. Bet kuriuo atveju, santuokai iškyla grėsmė.

Vienas iš pagrindinių išvaizdos bruožų, išduodančių žmogaus lytinį potencialą, yra kojų ilgis.

Daugeliui tai gali pasirodyti keista – juk būtent ilgakojai modeliai laikomi pačiais patraukliausiais ir seksualiausiais planetos žmonėmis. Tačiau įrodyta moksliškai – kuo kojostrumpesnės, tuo žmogus seksualesnis, tai yra, tuo daugiau jis nori gauti ir tuo daugiau geba duoti lytiniuose santykiuose.

Seksologijoje yra sąvoka – „trochanterinis indeksas“. Pavadinimas kilęs iš lotyniško šlaunikaulio pavadinimo. Jis apskaičiuojamas, visą žmogaus ūgį padalinant iš kojos ilgio (matuojant nuo grindų iki paties aukščiausio šlaunikaulio taško, kur jis susijungia su dubens kaulu: tai klubų vieta su šiek tiek atsikišusiu gumburu).

Gautas skaičius rodo, į kokią lytinę konstituciją linkęs žmogus.

Moterims:

indeksas nuo 2,01 iki 2,05 – stipri lytinė konstitucija;

nuo 1,97 iki 2,00 – vidutinė lytinė konstitucija;

nuo 1,88 iki 1,96 – silpna lytinė konstitucija.

Vyrams:

nuo 1,99 iki 2,00 – stipri lytinė konstitucija;

nuo 1,92 iki 1,98 – vidutinė lytinė konstitucija;

nuo 1,85 iki 1,91 – silpna lytinė konstitucija.

Jeigu nėra galimybės išmatuoti jus dominančio žmogaus kojų ilgį, galite įvertinti apytiksliai, be konkrečių matavimų. Dažniausiai neaukšti žmonės būna seksualesni už aukštus. Kuo trumpesnės kojos – tuo seksualesnis ir temperamentingesnis žmogus. O tiksliau – kuo trumpesnės kojos, lyginant su visu ūgiu. Būna ir taip, kad esant 2 m ūgio, kojos, lyginant su viso kūno ilgiu, nėra tokios jau ir ilgos. Ir į tai reikia atsižvelgti.

Pakanka atsiminti taisyklę – kuo daugiau kraujyje testosterono (kuris tiesiogiai susijęs su seksualumo lygiu), tuo trumpesni ir platesni žmogaus kaulai.

Taip yra todėl, kad augimo laikotarpiu vamzdiniai žmogaus kaulai auga ne vienu metu. Kuo kaulas arčiau širdies, tuo vėliau jis baigia augti ir tuo silpniau užsidaro kaulo augimo zona lytiškai subrendus.

Kuo daugiau testosterono – tuo anksčiau lytiškai subręstama ir tuo anksčiau baigiasi vamzdinių kaulų augimas. Ypač tų, kurie toliausiai nuo širdies – tai yra, kojų kaulų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(38)
(29)
(9)

Komentarai ()