Sensacingas įvykis: mokslininkai rado būdą, kaip prailginti gyvenimą  (3)

Mokslininkams pavyko priartėti prie specifinio preparato, kuris gali prailginti žmogaus gyvenimą, sukūrimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime teigiama, jog atrastas vienas pagrindinių komponentų, kuris gali sustabdyti senėjimą bei leisti sukurti šį procesą stabdančią tabletę.

Baltymų molekulės, dar kitaip žinomos kaip GSK-3, yra atsakingos už mūsų natūralaus gyvavimo sutrumpėjimą. Atsižvelgiant į naują mokslinę studiją padaryta išvada, jog gyvenimas gali būti pratęstas veiksmingai „išjungiant“ šiuos baltymus.

Tyrimo metu buvo atliekami eksperimentai su vaisinėmis muselėmis, kurios taip pat turi GSK-3 baltymų. Nustatyta, jog šios molekulės gali būti slopinamos mažais ličio kiekiais. Eksperimento pagalba muselių gyvenimas buvo prailgintas 16 procentų.

Tai suteikia vilčių, jog litis (ar kitas panašus elementas su mažesniu šalutiniu poveikiu) gali tapti raktu į stebuklingos tabletės, prailginančios žmogaus gyvenimą, sukūrimą.

Beje, neatmetama tikimybė, jog šie vaistai padėtų kovoti su tokiomis senatvės ligomis kaip Alzheimeris ar Parkinsono liga. Daktaras Jorge‘as Ivanas Castillo-Quanas, kuris vadovavo tyrimams, teigė, jog anksčiau buvo daug spekuliuojama apie gyvenimo pratęsimą, tačiau dabar pagaliau sužibo kiek ryškesnė viltis tai iš tiesų padaryti.

Maža to, jeigu Alzheimerio ligą būtų galima nukelti nuo 75 metų iki 90 metų, tai būtų išties puikus pasiekimas. „Mes nenorime gyventi 110 ar 120 metų, bet mes norime gyventi sveikiau ilgesnį laiką“, - teigė daktaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(87)
(22)
(64)

Komentarai (3)