Rusija kuria Mėnulio kolonizavimo planus (Video)  (1)

Rusija puoselėja ambicingus planus 2030 metais pradėti Mėnulio kolonizavimą ir 2035-aisiais jame turėti pilotuojamą stotį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Patvirtintoje Mėnulio kolonizavimo koncepcijoje – nusileidimas Mėnulyje iki 2030-ųjų, o 2035 metais ten turi pradėti veikti pilotuojama stotis“, – žurnalistams sakė Rusijos kosmoso agentūros („Roskosmos“) pilotuojamų programų vadovas Sergejus Krikaliovas.

Jo žodžiais, Mėnulio stotis veikiausiai veiks kaip mokslinė laboratorija. „Mėnulio stoties pilotavimo tvarka kol kas yra diskusijų objektas – ar ji bus pilotuojama taip, kaip Tarptautinė kosminė stotis dabar, kai ekipažai keičia vienas kitą, ar bus pasirinktas kitas būdas, kai ekipažas grįžta į Žemę su misijos rezultatais, o kitas ekipažas siunčiamas rezultatus išanalizavus ir pateikus naują užduotį“, – kalbėjo S. Krikaliovas.

Mėnulis domina Rusiją, Vakarų valstybes, Kiniją bei Japoniją ne tik kaip mokslinių tyrimų objektas ar kelionių į tolimesnįjį kosmosą, taip ir planuojamų pilotuojamų skrydžių į Marsą, pradinis taškas. Į Mėnulį žiūrima ir kaip į būsimos žemiškos civilizacijos plėtros objektą bei naudingųjų iškasenų šaltinį, dėl kurių geopolitinė konkurencija gali prasidėti netrukus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(11)
(7)
(4)

Komentarai (1)