Puikus efektas sąmokslo teorijoms: „Big Mac“ mėsainio neįveikia net išlydytas varis (Video)  ()

Net ir keisčiausi kulinarijos šedevrai nublanksta prieš McDonald „Big Mac“ mėsainio ir lydyto vario derinį. Būtent tokį „patiekalą“ YouTube vartotojas Tito4re pabandė pasigaminti vakarienei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, mes tik juokaujame. Tokio derinuko niekas nesiruošė valgyti, tačiau patikrinti, kaip greitai 1 085 laipsnių Celsijaus temperatūros masė suskaidys mėsainį, išties įdomu.

Labiausiai šokiruojantis dalykas yra tas, kad mėsainis tokiam poveikiui ilgai nepasidavė. Daugelis turbūt susimąstė, kaip sunkiai tokį maistą virškina žmogaus organizmas.

Tačiau neskubėkite žegnotis kaskart einant pro greito maisto užkandines. Viskas nėra taip baisu, kaip atrodo. Tiesiog dėl to kaltas Leidenfrosto efektas. Jis pasireiškia bet kuriam skysčiui susidūrus su kitu žymiai skirtingos temperatūros objektu.

Jei lavos srautas staiga išsilieja į jūrą, temperatūrų skirtumas akimirksniu išgarina vandenį ir sukuria garų plėvelę. Ji išnyksta tik lavos ir vandens temperatūroms susilyginus. Tuo metu kartais net susidaro sprogimas.

Vaizdo įraše išlydytas varis susiduria su kur kas šaltesniu ir šiek tiek drėgnu mėsainio paviršiumi, todėl taip pat neišvengiama garų plėvelės susidarymo. Tai priverčia varį šiek tiek pakilti į viršų. Pilant verdantį vandenį toks pat poveikis nepasireikštų, nes temperatūrų skirtumas tarp jo ir mėsainio nebūtų pakankamai didelis.

Prieš kurį laiką internetinėje erdvėje buvo atsiradę spekuliacijų, kurios dėl šio bandymo ėmė baisėtis „Big Mac“ sudėtimi. Tačiau, kad ir kaip norėtųsi šį keistą fenomeną susieti su mėsainyje esančiais cheminiais konservantais, jie prisideda tik prie maisto produktų galiojimo datos prailginimo, bet ne atsilaikymo prieš lydytą varį.

Vis dėlto šis kietas eksperimentas yra dar vienas įrodymas, kaip nesunkiai galima pamiršti tikrąjį mokslą ir pradėti spekuliacijas žiniasklaidoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(8)
(7)

Komentarai ()