Imunoterapijos stebuklai: klinikiniai tyrimai rodo tikrą perversmą onkologijoje  (3)

Žmonija yra arčiausiai pacientų išgydymo nuo vėžio nei kada nors iki šiol, skelbia onkologė Rebecca Kristeleit iš Londono Koledžo universiteto ligoninės. Pasak jos, pažanga revoliuciniame imunoterapijos gydyme dabar vystosi labai sparčiai, rašo dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaitgalį skaitydama pranešimą Wye festivalyje ji sakė, kad onkologai jau gali pradėti galvoti apie žodžio „išgydyti“ vartojimą.

„Onkologai šio žodžio nevartoja, – sakė R. Kristeleit – Mes dažniausiai kalbame apie remisiją, tačiau „išgydymas“ yra Šventasis Gralis.“

Pasak jos, dabartinių imunoterapijų metu kai kurie pacientai sveiksta labai greit ir gydytojai nemato jokių ligos atsinaujinimo ženklų.

Viena priežasčių, dėl kurių vėžinės ląstelės nesustabdomai žaloja organizmą, yra jų gebėjimas pasislėpti nuo organizmo imuninės sistemos. Tačiau imunoterapija „pažadina“ organizmo imuninę sistemą, tad ji gali kovoti su vėžiu.

Imunoterapijų metu pažymimos vėžinės ląstelės, todėl imuninei sistemai jas pastebėti ir su jas naikinti tampa lengviau.

Nauji gydymo metodai pasirodė esantys efektyvūs prieš plaučių, odos, kepenų, šlapimo pūslės, galvos ir kaklo vėžio rūšis. Tai yra vienos agresyviausių vėžio rūšių, dėl kurių kasmet miršta šimtai tūkstančių žmonių.

Viename klinikiniame Didžiojoje Britanijoje vykdomame tyrime pacientai, kuriems nustatytas vėlyvos stadijos vėžys ir kurie anksčiau būtų apibūdinti kaip nepasveiksiantys, dabar jau dirba ir, manoma, gyvens iki vėlyvo amžiaus.

Kai kuriems jų gali prireikti pakartotinio gydymo, kitiems taikomos kelios gydymo sesijos kas porą savaičių ar kas mėnesį.

Didelė dalis terapijų dar nėra prieinamos viešai, tačiau kai kurioms jų palaipsniui išduodamos licencijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(51)
(4)
(47)

Komentarai (3)