Didžioji Britanija palieka ES: o kas bus toliau?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2016-06-25 20:43
Cornwall votes for Brexit then pleads to keep EU funding Cornwall receives millions of pounds in EU subsidies every year Man patinka anglai, lygiai kaip ir kaimiečiai lietuviai. EU finansavimas tam tikruose regionuose buvo itin žymus, o dabar jo nebus. Tad blaškosi - norėjo brexito, o dabar pamatė, kad tai nubraukia ir pinigus.
pilietis 2016-06-25 21:32
Jeigu teisingai vakar per kazkurias zinias nuklausiau, tai JAV planuose pirmiau pabaigt derybas su EU, o tik po to deretis su DB.
- 2016-06-25 21:49
Dar - GB buvo finansų centras, nes buvo EU, ir per juos visi ėjo į EU, ir dėl to svaras buvo aukštumose. Po referendumo, svaras krito ~8 %, euras - TIK 2%, Japonijos jena šovė į viršų. Tai reiškia, kad rytų Azijos rinkos, kurios tradiciškai naudojo svarą kaip atsiskaitymų valiutą, po GB referendumo staigiai metėsi prie Japonijos jenos. O tai ilguoju laikotarpiu reikš, kad Londonas eina pailsėt iš pasaulinių finansų centrų.
TLas 2016-06-25 22:09
Nieko tai dar nereiskia. Kai tokia suma krenta per diena, tai yra spekuleciaja ir baime, o ne realus dalykas. Tai ka sakai ivyks ilgesniu laikotarpiu, o dabar tiesiog sumaistis, ir kaip visaa per krizes buna kazkas is tos sumaisties gerai pelnosi.
- 2016-06-25 22:14
O būtent per sumaištis ir persiskirsto viskas. Pasibaigus sumaiščiai gali būti, jog Londonas iš finansų centrų bus out.
manciukaz 2016-06-26 07:16
"3 mln. užsieniečių gyvena Jungtinėje Karalystėje." wtf gal norėjo pasakyti 30ml n??
Arns 2016-06-26 08:09
Well well well, ir ką gi mes čia turime? Prieš nepilnus du metus mažvaikiais, buduliais ir kitaip vadinti škotų nepriklausomybės siekėjai patapo geručiais? Dėl ES, visi "patriotai" pasiryžę suskaldyti vieną didžiausių NATO kariuomenių? Ar ne tokie argumentai dominavo raginime škotus pasilikti? Emocijos trykšta per kraštus... Kai realiai ateis laikas škotus palaikyti, teks vėl lietuviams dėliotis prioritetus, svarbiau ES ar NATO, nes Didžiosios Britanijos ardymas abiem atvejais nebebūtu suderinami dalykai. Kas dėl britų ekonomikos, šokas žinoma bus. Bet nieko rimto neturėtu atsitikti. Jų "skriaudimas" tiesiog per brangiai kainuotu, ES šalys taip pat ne visos yra tokios pasipiktinusios, galų gale visą įdirbį perkelti iš šalies taip brangu ir užima laiko, kad britai gali likti kaip Šveicarija, truputi nuošaliau nuo kišimosi į jos vidaus reikalus, bet ekonomiškai integruoti. Škotai nepriklausomi? Jie gal būt mažiausiai domėsis NATO, tačiau jei pamenat aną referendumą, jie savo gerovę siejo su jų pakrantėse išgaunama nafta. Šiuo metu ji nėra populiari, o ir išgavimas Šiaurės jūroje brangus. Ekonominį stebuklą jau ES turėtu jiems žadėti, nes patiems jo pasidaryti būtu sunku. Kas dėl pačio referendumo, tai labai geras britų sprendimas. Tokia kokia dabar ES, buvo ligonis su prijungtais gyvybę palaikančiais aparatais. Gali būti jog britų apsisprendimas pažadins visus grįžti prie fundamentalių dalykų, kas yra ES. Per daugiau kaip 50 metų čia atsirado daug šalių, atėjusių su skirtingais lūkesčiais, skirtingomis sutartimis. Toks balaganas ir buvo priežastis kodėl visiem politikams Briuselis buvo tremties vieta, kai kliudančius parlamentarus partijos išsiųsdavo toliau nuo visų akių. Be Britanijos ir lengviau ir akivaizdžiau jog metas tartis ir visiem vieni į kitus įsiklausyti, jei nenori laukti kada bus sekanti kitos šalies iniciatyva pažaisti išėjimo korta.
jull 2016-06-27 01:26
As manau, kad anglai prisidirbo kruva problemu, kartu pridirbo ir mums. Pradziai finansiniu. 1) smuko ir dar smuks svaras, su neigiamu prekybos balansu atsilieps tiesiogiai ir iskarto. 2) neigiamas prekybos balansas dar isaugs, jei atsiras trukdziu prekybai su ES 3) nekilnojamo turto kainu laukia rimta korekcija, o zinant kad rimtesniu korekciju ten nebuvo koki 100 metu, galima isivaizduot kokia sita galetu but. 4) dides skolinimosi kaina 5) prispausdint svaru ir panaudot skatinimui, stabilizavimui, bus sunku jo visai nenupiginant, jis ir taip gerai krenta. 6) tiketina kad jie lieka be Skotijos ir Siaures Airijos 7) siai dienai, ten nera kas dabar pat noretu ir galetu pradet srebti visa sh... kuri jie uzsivire, kai atsiras, viskas jau bus daug blogiau. As ne ekonomistas, bet sakyciau sitas kvepia visai nekaip... Sakyciau, yra nemazas sansas, kad kai blue collar, pasidare sita nesamone, pajus tiesiogines skaudzias pasekmes, prades rekti visiskai priesingai, o tai jie jas ir pajus pirmieji...