Klaustrofobams geriau nė nežiūrėti: jau galima virtualiai aplankyti originalų Apollo 11 modulio vidų (Video)  ()

Įspėjimas – bus ankšta. Pasiutusiai ankšta. Tiesa, tokioje ankštumoje buvo nuskrista iki Mėnulio ir atgal. Beje, trise. Ir taip – aštuonias paras (neskaitant paros ant Mėnulio paviršiaus – tuomet Michaelas Collinsas jame karaliavo vienas).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę, liepos 20 d. buvo minimos 47-osios žmogaus išsilaipinimo Mėnulyje metinės. Vienintelis Apollo 11 erdvėlaivio fragmentas, grįžęs į Žemę – orbitinis modulis "Columbia", kuriuo astronautai Neilas Armstrongas, Buzzas Aldrinas ir Michaelas Collinsas suskraidė į Mėnulį ir atgal.

Po grįžimo į Žemę 1969 m. liepos 24 d. šis Apollo 11 misijos modulis "Columbia" buvo užkonservuotas organinio stiklo kapsulėje ir saugomas iki šiol Smitsono institute Vašingtone. Tačiau programinės įrangos bendrovė Autodesk sumanė suteikti unikalią galimybę kiekvienam panorėjusiam pasisukioti komandinio modulio viduje. Virtualiai, žinoma.

Sukurti trimatį modulio vidaus modelį nebuvo paprasta. Erdvėlaivio kapsulė – ankštutėlė. Be to, joje apstu visokių mygtukų, kabliukų, laidelių, jungtukų. Iš viso Autodesk prifotografavo 7 terabaitus vizualinės informacijos – iš jos ir sukurptas Apollo 11 misijos komandinio modulio 3D modelis.

Virtualiai pasidairyti po laikinus Mėnulyje išsilaipinusių astronautų namus galite čia. Prieš tai kviečiame susipažinti su trumpu video pasakojimu:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(31)
(1)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: