Įspūdžiai iš uždarųjų Europos miestų, į kuriuos lengvai nepateksi: „galiu pasakyti, kad pasaulis ten yra visai kitoks“ (Video)  (1)

Savaitę po Palestiną ir Izraelį keliavusį žurnalistą Karolį Vyšniauską stebino daug kas: ir į hiphopo grupę susibūrusios moksleivės, ir vietinės diskotekos tradicijos, o vieną ryškiausių įspūdžių paliko viešnagė Jeruzalėje. Būtent šiame mieste susiduria trys skirtingos religijos, o visų jų atstovai stengiasi kuo labiau pabrėžti savo tikėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas dalyvavo Europos Komisijos organizuotame projekte, kuris suteikia galimybę žiniasklaidos atstovams nuvykti į tas Europos teritorijas, į kurias žurnalistai paprastai lengvai nepatenka.

„Praleidome septynias dienas teritorijoje, kurios viena dalis priklauso Izraeliui, o kita – Palestinai. Mums pavyko patekti į Palestinos miestus – Betliejų, Hebroną, Rytų ir Vakarų Jeruzalę, ir galiu pasakyti, kad pasaulis ten yra visai kitoks.

Ten kasdien karšta, visa kultūra yra kitokia, ten susiduria skirtingos religijos – dauguma gyventojų yra musulmonai, o ne krikščionys“, – kalbėjo žurnalistas.

Anot jo, religija ten matoma visur, ir skirtingų tikėjimų žmonės stengiasi parodyti, kuriam iš jų priklauso.  

„Kai mes atvykome į savo svečių namus, kurie iš pažiūros atrodo kaip eilinis viešbutis Europoje, pamatėme, kad šalia „Coca-Cola“ ir „Sprite“ buteliukų lyg niekur nieko kaba Marijos paveikslas. Taip tos vietos savininkas stengiasi pabrėžti, kad yra krikščionis. O žurnalistai musulmonai, su kuriais taip pat buvome susitikę, visur buvo prikabinę mečečių nuotraukų“, – pasakojo K. Vyšniauskas.

Daugiau apie tai reportaže, nuo 41:35:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(3)
(11)
(-8)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: