Neįtikėtina, kas veisiasi lietuviškuose tvenkiniuose: tikrasis šiltųjų kraštų siaubas  (5)

Gargžduose gyvenančiam meškeriotojui Vytautui šių metų liepos 18-oji tapo diena, kurią jis atsimins visą gyvenimą. Tądien Gargždų karjere gaudydamas lynus jis plūdine meškere sužvejojo… piraniją. Dabar meškeriotoją kamuoja klausimas, ką daryti su šia egzotiška žuvimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sėdėjau prie Gargždų karjero, gerai žinomoje vietoje, ir ant kabliuko užvėręs naktinį slieką laukiau lyno. Bet tas kibimas buvo visai ne lyniškas – plūdė be jokių žaidimų akimirksniu dingo po vandeniu. Pakirtau ir supratau, kad turiu reikalų su gera žuvimi. Ji niekaip nenorėjo kilti nuo dugno“, - pasakojo meškeriotojas.

Spręsdamas pagal žuvies pasipriešinimo jėgą Vytautas manė, kad suviliojo tikrai gerą lyną, tačiau žuvį pakėlus arčiau paviršiaus sublizgėjo sidabrinis šonas.

„Atrodė taip, tarsi ten būtų nedidelis karšiukas. Bet juk karšiukas neturi tiek jėgos. Pasikėliau žuvį visai į paviršių ir netikiu savo akimis – visai kaip tiktai filmuose matyta piranija. Ištraukiu žuvį, žiūriu ir taip, ir taip – tikrai piranija“, – kalbėjo žvejys.

Jo sugauta piranija buvo 33 cm ilgio. Tokio dydžio žuvis turėtų sverti kiek daugiau nei pusę kilogramo. Pasak Vytauto, tokio paties dydžio lynas savo jėga su piranija negali lygintis nė iš tolo. O juk lynas taip pat labai stipri žuvis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(59)
(7)
(52)

Komentarai (5)