Norvegijoje žaibas vienu kirčiu išguldė daugiau kaip 300 elnių bandą  ()

Pietinėje Norvegijos dalyje užfiksuotas gluminantis gamtos akibrokštas – per audrą žaibas mirtinai nutrenkė daugiau kaip 300 elnių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šimtų gyvūnų palaikus aptiko Norvegijos Gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai. Norvegijos Aplinkosaugos agentūra vėliau patvirtino, kad nelaimės vietoje rasti iš viso 323 nutrenktų elnių kūnai (tame tarpe – 70 jauniklių). Dar penkis gyvūnus teko užmigdyti.

Galingos audros su perkūnija Hardangervidos nacionalinio parko apylinkėse siautėjo visą praeitą penktadienį. Gamtosaugos inspektorių teigimu, tiek daug elnių vienu metu žuvo todėl, kad ganėsi bandoje – daug gyvūnų buvo labai arti vienas kito. Paradoksalu, tačiau taip spiesdamiesi būrin jie mėgino saugotis nuo audros šuorų.

"Yra žinoma atvejų, kai žaibas nutrenkia keletą gyvūnų, bet kad išguldytų iškart kone pusę tūkstančio – to girdėti neteko, - pripažįsta Norvegijos Aplinkosaugos agentūros atstovas spaudai Knutas Nylendas.  

Gamtosaugininkai pasakoja, kad elniai – baikštūs padarai, lengvai pasibaido, o pabaidyti prasto oro pasileidžia bėgti didžiulėmis bandomis. Manoma, kad kaip tik tai ir buvo pagrindinis nelaimės veiksnys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()