Jei visa žmonija apsigyventų viename mieste? Tam pakaktų... vos dešimtadalio Lietuvos teritorijos? (Video)  (4)

Tik tiek? Nejaugi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

7,4 mlrd. – viename mieste? Vaizduotės pratimas, kuris rauna stogą tuo intensyviau, kuo labiau į jį giliniesi. Taigi, o jei visa žmonija imtų ir apsigyventų viename mieste?

Kaip jis atrodytų? Kokio dydžio jis būtų? Arba į kokį maksimaliai mažą miestą pajėgtumėte sugrūsti 7,4 mlrd. žmonių? Ar tai apskritai įmanoma?

RealLifeLore teigia, kad 7,4 mlrd. žmonių galima apgyvendinti teritorijoje, kurios plotas prilygtų Palestinos plotui. Jis siekia 6 220 kvadratinių kilometrų. Palyginimui, Lietuvos plotas – apie 65 300 kvadratinių kilometrų. Taigi, užtektų dešimtadalio Lietuvos.

Planetą okupavęs žmonių skruzdėlynas (žmogelynas?) laisvai tilptų sausumos lopinėlyje, prilygstančiame dešimtadaliui Lietuvos. Kaip tai pavyko apskaičiuoti? Remiantis tikroviškais pasaulio pavyzdžiais.

Honkonge yra miestas-tvirtovė, pavadinimu Koulūnas (Kowloon Walled City). Tai – tankiausiai gyvenamas kampelis planetoje. Jei tą teritoriją ištemptumėte iki kvadratinio kilometro ploto, jame gyventų 1,2 mln. žmonių.

Pagal šią analogiją visi 7,4 mlrd. ir buvo sugrūsti į minėtus 6 220 kvadratinių kilometrų. Žemiau pateiktoje vaizdo medžiagoje supažindinama ir su keletu kitų tankiausiai gyvenamų planetos kampelių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(42)
(21)
(21)

Komentarai (4)