Mokslininkai užfiksavo itin keistus garsus iš kosmoso: yra vilčių, jog tai - nežemiška gyvybė  (5)

Mokslininkai užfiksavo itin neįprastus garsus, sklindančius iš kosmoso glūdumos. Viena iš hipotezių, kad šiuos garsus gali skleisti net ir nežemiškos gyvybės forma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dar per anksti tvirtinti, kad šie signalai iš tiesų yra susiję su nežemiškų civilizacijų veikla“, – įspėjo mokslininkai, ieškantys ateivių. Vis dėlto, pasak jų, šie garsai teikia vilčių, rašo independent.co.uk.

Naujoje keistų mažytės žvaigždžių grupės moduliacijų analizėje teigiama, kad šiuos signalus galbūt skleidžia nežemiškos protingos būtybės, kurios siekia mums pranešti apie savo egzistavimą.

Naujajame tyrime pranešama apie tai, kad specifinės moduliacijos buvo aptiktos vos 234-iose iš 2,5 milijonų žvaigždžių, kurios buvo stebimos dangaus kūnų tyrimo metu.

Tyrime paaiškėjo, kad labai nedidelė žvaigždžių dalis elgiasi keistai, ir, atrodo, neįmanoma logiškai paaiškinti to, kas jose vyksta, todėl tyrimą atlikusiems mokslininkams teliko viena išvada – tai ateivių siunčiama žinia.

Šis tyrimas bus publikuojamas leidinyje „Publications of the Astronomical Society of the Pacific“, pavadinimu „Signals probably from Extraterrestrial Intelligence“ („Signalai, kuriuos, tikėtina, siunčia nežemiškos protingos būtybės“).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(51)
(4)
(47)

Komentarai (5)