Įdomi idėja kaip ieškoti nežemiškos gyvybės: reiktų pasinaudoti Žemės tranzitais (Video)  (6)

Kur ieškoti protingų nežemiškų civilizacijų? Pora tyrėjų siūlo paieškas apriboti Galaktikos dalimi, iš kurios būtų matomi Žemės tranzitai Saulės disku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai atrodo logiška, nes tranzitų metodas egzoplanetų aptikimui greičiausiai būtų naudojamas ir kitų civilizacijų, tad iš šio regiono žvaigždžių būtų galima ir aptikti Žemę, ir nustatyti, kad ji gali būti gyvenama.

Tada nežemiška civilizacija galbūtų mūsų link pasiųstų signalą, kurį galėtume aptikti. Šiame regione yra apie 100 tūkstančių žvaigždžių, taigi galimybių rasti gyvybei tinkamų planetų – visai nemažai.

Tyrimo rezultatai arXiv.

Kaip nustatyti, ar egzoplanetoje vyksta planetologiniai procesai, tokie kaip tektoninių plokščių judėjimas? Galima bandyti aptikti atmosferos išsiplėtimą po stiprių ugnikalnių išsiveržimų.

Išsiveržimo metu išsiskiria labai daug energijos, kuri gali išpūsti atmosferą. Jei stebime planetos tranzitus, yra šansų pamatyti ir šį išsiplėtimą. Toks plokščių judėjimo įrodymų aptikimas būtų įdomus, nes manoma, kad tektonika yra vienas iš svarbių planetos gyvybingumo ingredientų.

Tyrimo rezultatai arXiv.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai (6)