Įdomus atsakymas į labai neįprastą klausimą - kiek uodų reiktų, kad užpuolę visiškai išsiurbtų žmogaus kraują? (Video)  ()

Šaltuoju metų laiku apie uodus pamirštame. Nebereikia nuolat kasytis šviežių įgėlimų, kurių kartais būna tiek daug, kad atrodo, jog uodai išgers visą mūsų kraują. Žinoma, tai tik susierzinimo paskatintos fantazijos, bet kiek kraugerių turėtų būti uodų armijoje, kad ji visiškai išsiurbtų vieno žmogaus kraują?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpas atsakymas į šį klausimą yra paprastas – daug. Tačiau ilgesnis atsakymas skamba tikrai įdomiau.

Pasaulyje yra apie 3500 skirtingų rūšių uodų. Skiriasi tiek jų dydžiai, tiek jų apetitas. Taigi tikslus atsakymas priklauso dar ir nuo uodų rūšies.

Šiam atvejui galime pasitelkti Azijos tigrinį uodą. Jis yra dažniausiai sutinkamas uodas Šiaurės Amerikoje ir dažniausiai kandantis žmonėms. Taigi kiek tokių uodų prireiktų, kad žmogus liktų be kraujo?

Vienu kartu šios rūšies patelė (patinai geria tik nektarą) išgeria apie 5 mikrolitrus kraujo. Toks kiekis tilptų į vieną sudžiovintą garstyčių sėklą. Vienas žmogus turi 5,5 litro kraujo, arba 5,5 milijono mikrolitrų.

Taigi pasitelkę paprastą matematiką gauname atsakymą, kad išgerti vieno žmogaus kraują prireiktų 1,1 milijono Azijos tigrinių uodų. Tačiau greičiausiai žmogus numirtų dar prieš netekdamas viso savo kraujo. Mat žmogui praradus 20 procentų kūne esančio kraujo, prasideda hipovoleminis šokas.

Kaip uodai siurbia žmonių kraują?

Tai reiškia, kad širdis negali perpumpuoti reikiamo kraujo kiekio organizmui. Dėl šios priežasties organai nustoja funkcionuoti. Ši būsena reikalauja greito medikų įsikišimo, priešingu atveju žmogus miršta. Taip pat reikėtų atsižvelgti į tai, kiek odos reikia vienam uodo įkandimui.

Vidutinis žmogus turi apie 1,75 kvadratinio metro ploto odos. Tai reiškia, kad kiekvieną odos centimetrą užimtų beveik 6300 Azijos tigrinių uodų. Taigi uodams dar reikėtų sugalvoti būdą, kaip sutūpti ant žmogaus kūno, kad galėtų išsiurbti visą kraują. Arba siurbčioti pakaitomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(6)
(20)

Komentarai ()