Įtartinai teigiami kūdikių mėginiai ir kuomet kanapių auginimas kenkia aplinkai: 7 dalykai, kurių nežinojote apie kanapių auginimą (Video)  (6)

Marihuana, liaudyje vadinama „žole“, skinasi kelią į visuotinį legalizavimą. Prognozuojama, kad greitai ji bus legali daugelyje JAV valstijų, o ir kitose pasaulio šalyse šis lengvas narkotikas po truputį eina į šviesą. Taigi, „žolė“ jau nebėra vien tik save maištaujančiu jaunimu laikančių žmonių pramoga, o ir pati kanapė yra labai vertinama pramonėje. Bet ar yra kas nors, ko apie kanapes dar nežinote?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1.  „Žolės“ atradėjai mokslui yra nežinomi. Nors manoma, kad Kinijoje kanapės buvo rūkomos keli tūkstančiai metų prieš mūsų erą, tikslių įrodymų nėra. Mokslininkų bendruomenė sutaria, kad šie narkotikai naudojami labai seniai, ne vieną tūkstantį metų, bet kas ir kaip juos atrado nėra žinoma. Kita vertus, hipių judėjimas tikrai prisidėjo prie marihuanos išpopuliarėjimo.

2. Kanapės augalas turi daugybę paskirčių. Iš tikrųjų, narkotinio apsvaigimo sukėlimas yra tik labai nedidelė kanapių auginimo istorijos dalis. Kanapių pluoštas yra žinomas, kaip labai ilgai naudojama virvių gaminimo medžiaga. Dar daugiau, tobulėjant technologijoms buvo pradėtas naudoti ir kanapių pluošto plastikas, kuris, kaip buvo rašyta portale publikuotame straipsnyje, ir šiandien yra labai reikalingas automobilių pramonėje. Jį labai noriai naudoja BMW, „Lotus“ ir kiti automobilių gamintojai.

3. Vos vienas genas nusprendžia ar kanapė bus narkotinė ar ne. Gali pasirodyti per daug paprasta, bet Saskačevano Universiteto mokslininkai nustatė, kad narkotinių medžiagų buvimą šiuose augaluose apsprendžia paprastas genetinis „jungiklis“ . Pramoninės (naudojamos plastikui, virvėms ir ekologiškiems audiniams kurti) ir narkotinės kanapės yra tos pačios rūšies augalas, tačiau juose dominuoja skirtingos rūgštys.

4. Marihuanos dūmų miestuose apstu. Galbūt jūs jų neužuodžiate, tačiau jie tvyro ore. Pavyzdžiui , 2012 m Italijoje buvo atliktas tyrimas, kuris parodė, kad prie labiausiai turistų lankomų objektų Romoje ore sklando nemažas kiekis marihuanos dūmų.  Kita vertus, tas pats tyrimas parodė, kad ne Romos, o Florencijos ir Bolonijos oras turi didžiausią marihuanos kiekį šalyje.

5. Kartais kūdikių šlapime randama marihuanos pėdsakų, tačiau tai ne jų tėvų kaltė. Gydytojai tai pastebėjo vienoje Šiaurės Karolinos valstijos ligoninėje ir iš karto įtarė neatsakingus tėvus. Tačiau paaiškėjo, kad kūdikių šampūne naudojamos medžiagos gali paveikti šlapimo mėginius. Būtina pasakyti, kad šampūnas paveikia tik tyrimų rezultatus ir jame iš tikrųjų nėra marihuanos pėdsakų.

6. Nelegalus marihuanos auginimas kenkia aplinkai. „Žole“ praminti narkotikai nėra tokie jau žali – auginant kanapes uždarose patalpose sunaudojama galybė energijos, o taip, žinoma, kenkiama aplinkai. Tai netaikytina vien nelegalių narkotikų gamintojams – pramoninės kanapės dažnai auginamos šiltnamiuose.

7. Marihuana naudojama ir gyvūnų gydymui. Ne paslaptis, kad žmonės pasitelkia marihuaną, kad sumažintų skausmą, palengvintų glaukomos simptomus ar lengviau ištvertų chemoterapiją. Dėl tų pačių priežasčių gyvūnų mylėtojai ją duoda ir savo augintiniams. Tačiau veterinarai teigia, kad derėtų būti atsargesniems ir pasikliauti tradiciniais vaistais ir gydymu.

Kanapių pluošto panaudojimas statyboms video siužete

Be jokios abejonės, marihuana ir toliau skinsis kelią į legalizavimą, gerai tai ar blogai. Todėl mums telieka laukti ir tikėtis, kad ši tendencija neatneš jokių neigiamų pasekmių. Kita vertus, pluoštinės kanapės yra reikalingos pramonei, todėl bent jau šių augalų plantacijas neabejotinai sutiksime vis dažniau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(43)
(3)
(40)

Komentarai (6)