Australijos gamtos mylėtojams užvirė kraujas: gelbėdamas šunį vyras smogė kengūrai į snukį ir visa laimė, išvengė atsakymo (Video)  (16)

Laukinės gamtos ekspertas paaiškino kengūros elgesį, kuri Australijoje pasičiupo šunį už kaklo ir nepaleido. Šis, filmuotoje medžiagoje įamžintas, incidentas tapo interneto sensacija, kai savo augintinį gelbėjęs šeimininkas smogę kengūrai į snukį. Tiesa, tai jis padarė po to, kai ši jau buvo paleidusi šunį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdelyje matyti, kaip Tarongos gamtos parko darbuotojas Greigas Tonkinsas (34 m.) pasileido bėgti agresyviai nusiteikusios kengūros link , kuri grūmėsi su jo šunimi Maxu. Pamačiusi artėjantį žmogų, kengūra paleido šunį, pasiruošė kovai su atėjūnu, tačiau netrukus gavo labai netikėtą smūgį į snukį ir liko tarsi įbesta į žemę.

Internetą apskriejas vaizdo įrašas - vyras, gelbėdamas šunį, smokia kengūrai

Toks vyro elgesys papiktino gyvūnų mylėtojus socialiniuose tinkluose, kurie puolė aiškinti, kad smūgis kengūrai į snukį nebebuvo būtinas, mat ši šuniui jokio pavojaus nebekėlė. „Šio incidento scenarijus labai įdomus“, – sakė sterblinių gyvūnų ekspertas dr. Markas Eldridgas iš Australijos muziejaus.

Anot jo, kengūros, besigindamos ar kovodamos tarpusavyje, renkasi imtynes ir spardymąsi, tačiau išvydusios naminius ar laukinius šunis, jos įprastai stengiasi pabėgti. D. Eldridgo nuomone, kengūrai trenkusiam vyrui pasisekė, kad ji pasirinko atsitraukti ir nepulti jo.

„Kengūrų patinai turi itin stiprias kojas ir viršutines letenas. Laimė jam nusišypsojo, kad nebuvo apdaužytas ir apspardytas. Prieš besiimdamos kovos veiksmų, įprastai kengūros įvertina viena kitą ir jei kuri nors geranoriškai nenusileidžia, tuomet abi imasi agresyvių kovos veiksmų. Manau, kad tą akimirką, kai kengūra patyrė smūgį į snukį, ji dar buvo toje „apsižiūrėjimo“ stadijoje. Tad laimė, kad kengūra nusprendė likti nuošalyje ir netęsė kovos, kuri žmogui būtų buvusi itin skausminga ar net mirtina“, – tikino ekspertas.

Savo ruožtus Tarongos gamtos parkas išplatino pranešimą apie incidentą su kengūrą, kuriame tikino, kad jų darbuotojas Greigas Tonkinsas, nepaisant visuomenės pasipiktinimo sukėlusio įvykio, yra „patyręs“ ir „gerai įvertintas darbuotojas“.

„Mes tvirtiname, kad nėra jokių abejonių dėl šio žmogaus tinkamumo dirbti Tarongos parke“, – teigiama Tarongos zoologijos parko pranešime. Tuo tarpu gyvūnų mylėtojų ir jų teisių gynėjai jau ėmė buriuotis prie jo namų Naujajame Pietų Velse. Jie reikalauja, kad vyras būtų atleistas iš darbo zoologijos parke.

G. Tonkinsui teko kviesti policijos pareigūnus, kad šie išvaikytu įsisiautėjusius gyvūnų mylėtojus. Gyvūnų teisių gynimo organizacija „PETA Australia“ pareiškė, kad smurtas prieš kengūrą nėra drąsos įrodymas. Tai – nelegalus elgesys, lygiai taip pat, kaip ir šunų naudojimas laukinėje teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(23)
(14)
(9)

Komentarai (16)