10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–04–17)  ()


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-04-17 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–04–17)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1:
  Sukurtas „neigiamos masės“ skystis

Vašingtono valstijos universiteto tyrėjai sako sėkmingai sukūrę superšaltų atomų skystį, kuris elgiasi taip, lyg turėtų neigiamą masę – ir siūlo jį naudoti kai kurių keistų Visatos tolybėse vykstančių reiškinių tyrimams.

sciencealert.comtechnologijos.lt

2:
  Marso atmosferoje metalo sluoksniai, kurių neturėtų būti

NASA MAVEN (Mars Atmosphere and Volatile Emission) zondas aptiko atmosferos metalo jonų sluoksnį, kurio egzistavimas paneigia modelį, galima sakyti, paremtą Žemės atmosfera.

newscientist.comtechnologijos.lt

3:
  Patobulinti pomidorai: skirtumą pajusite tik atsikandę

Japonijos mokslininkai paredagavo pomidorų genomą taip, kad augalai neturėtų sėklų ir jų nereikėtų apdulkinti. Darbo rezultatai publikuoti žurnale Scientific Reports.

nature.comtechnologijos.lt

4:
  Kaip fotosintezės nukopijavimas pakeis(tų) pasaulį

Sujungus gyvas ląsteles su geriausiai šviesos energiją sugeriančia technologija, galima sukurti kiborgų fabrikus, kuriuose būtų išgaunama švari energija ir naujos medžiagos. Ir ne tik Žemėje.

newscientist.comtechnologijos.lt

5:
  Aštuonkojai prisitaikymą reguliuoja patys

Izraelio mokslininkai išsiaiškino, kad aštuonkojai ir jų giminaičiai iš dvižiaunių poklasio, adaptuodamiesi prie aplinkos, aktyviai redaguoja savo RNR. Toks gebėjimas – tradicinės genų ekspresijos alternatyva, jis sulėtina genomo kaitą, tačiau daro galvakojus protingesniais. Straipsnis apie tyrimą paskelbtas žurnale Cell

sciencemag.orgtechnologijos.lt




6:
  Jūrinių vėjo jėgainių parkai pirmą kartą elektrą tiekia be subsidijų

Vokietijos elektros tinklo reguliatorius patvirtino pirmojo jūrinių vėjo jėgainių parko, kuris elektrą parduos pagal rinkos kainą, be vyriausybės paramos ir subsidijų. Bundesnetzagentur sprendimu, leista statyti 1490 MW vėjo jėgainių parką Šiaurės jūroje. Statytojai pažadėjo tiekti elektrą rekordiškai žema kaina – 4,40 € už MWh, kas yra mažiau nei dešimtadalis ankstesnių jūrinių vėjo jėgainių energijos kainos.

bloomberg.com

Pasidalinkite su draugais
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()