Štai kaip gimsta mitai: paskaičiavo kiek tiksliai žmonių miršta nuo alkoholio ir iš kur politikai gauna kosminius skaičius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Walnis 2017-06-03 11:19
Tai iš kur politikai gauna kosminius skaičius?
Shinigami 2017-06-03 11:35
Seime pateiktas skaičius 8 iš 10 atitinka mirusių nuo lygų ir nelaimingų atsitikimų skaičių. Iš 10 8 mirė nuo lygų (bet kokių lygu) ir 2 avarijose ar kituose nelaiminguose atsitikimuose. Kadangi bet kuris asmuo per savo gyvenimą yra išgėręs bent viena buteli alaus, tai skaito kad jis mirė nuo alkoholio sukeltų ligų.
sabotan 2017-06-04 10:15
Tiesiog cia yra uzsakomasis straipsnis interesuotu zmoniu palaikanciu alkoholio pramone. Taiptiesiogiai mirstanciu nuo alkoholio tikrai nera daug, bet del alkoholio sukelto pasalinio poveikia mirsta daug daugiau zmoniu. Plius zmones kurie geria visuomenei yra nasta yra paskaiciuota kad 1 euras gautas is alkoholio kainuoja 4 eurus.
Shinigami 2017-06-04 11:54
Darbe per bendradarbio gimtadienį (kartu su viršininkų) 15 asmenų išgėrėme 0.5 brendžio. Tai gali pasakyti kurioje vietoje čia valstybė išleido 2 eurus?
Xdmin 2017-06-04 13:36
Ant valstybes tarnautoju, kurie skaiciuoja kiek isgerete, atlyginimu, reklamos apie zala ir kontroles palaikymui. Bet jei nebutumet pirke to butelio, tada tie pinigai butu paimti is kazkur kitur
Arthuras 2017-06-04 14:01
Kaip man juokinga, kai visi matuojasi pagal save. Tam pačiam pasauly, tam pačiam žemyne, toje pačioje valstybėje ir tame pačiame mieste, kitas kolektyvas, tuo pačiu metu, išgėrė gal 3 litrus brendžio ir pagiriojosi visą kitą dieną (ir taip, tokių kolektyvų yra). Krito jų darbingumas, priartėjo cirozės diagnozė ar pan. Ir ką?..
Arns 2017-06-04 14:44
Čia yra tolygus religiniam fanatizmui teiginys. Taip, Lietuvoje alkoholio suvartojama per daug ir tas jaučiama. Bet tai kas bandoma prastumti Seime, visiškai nieko nesprendžia. Priešingai. Atims kelis lašus iš normalių žmonių (nes neliks kavinėse alkoholio, sunkiau bus jį įpirkti, bus ženkliai brangesnis). Tik ar jie ir jų vartojimas yra problema? Aš manau ne. + Pirmiausia reikia šalinti gėrimus turinčius tik laipsnius: pvz bambaliniai, rašaliukai. Būtent jais svaiginasi didieji nusigėrėjai. + Didinti pajėgimus gydant nuo alkoholizmo. Dabar jei norėtum paprašyti medikų pagalbos, tau bemaž pusmetį reiktu laukti kol atsilaisvins vieta įstaigose. + Leisti lengviau priverstinai pradėti gydymą nuo alkoholizmo. Iš esmės net jei tau nuolat darosi balti arkliai, be tavo sutikimo negalima pradėti gydymo. Aplinkiniai gali arba jėga bandyti tave priversti negerti arba tikėtis, kad padarysi sunkų nusikaltimą ir pasodins. + Priversti žmones daryti išvadą. Tarkim sulaikius girtą už vairo, pasiūlyti mokėti paskirtą bausmę arba tiek ir tiek laiko laiko lankyti tarkim "anoniminius alkoholikus". Jei per tą laiką neįkliūsi ir ten patvirtins, kad lankei ir buvai dėmesingas, bausmė bus atlikta, jei ne, reiks mokėti. Tokiais ir panašiais būdais išties būtu kovojama su problema. Dabar tėra imitacija ir kova su statistika. Per porą metų vien tiekiant atitinkamus skaičius PSO galima bus įrodyti, kad įstatymai veiksmingi. Bet girtų už vairo, avarijų, sumestų vaikų į šulinį nė per nago juodymą nesumažės. tai kas bandoma prastumti jų visai nepalies.
sabotan 2017-06-04 20:42
Na ka seime svarsto yra geru pasiulima yra pasiulymu prasilekenciu su tikrove. Bet pameni kai pradejo su rukymu kovoti uzdraude rukyti kavinese ir tt. Gerimu salinimas tikrai nepades nebent tai darytu visos trys baltijos salys ir lenkija. Na as manau tiesiog svietimui reiketu skirti aiskinant vaikam , kad alkoholizmas yra didele beda ir kaip ja spresti ir didinti vaiku uzimtuma ypac provincijose kurti kokias stovyklas ir tt. Del prievartinio gydimo yra sudetinga nes dauguma zmoniu nemato bedos ir jam pribverstinis gydimas nepades. Sutinku su tuo, kad tikrai yra zmoniu kurie nori mesti gerti , bet negali del susikluosciusiu padeciu manau daugiau reklamos reiketu, kad zmones isgirstu , kad tai galima isspresti. Na tautos metalitetas turetu keistis Na o del isgerusiu prie vairo reiketu kas ipute virs 1,5 promiles konfiskuoti automobilius nesvarbu ar jie tavo ar ne. Nes yra ne vienas erelis kuris yra prasiskolines tukstanciais ir nemoka
Arns 2017-06-04 21:07
Kartoju, tai kas siūloma seime yra lengviausia ką galima padaryti, tačiau visai nesprendžia jokių problemų. Dauguma pasiūlymų taikomasi į tą grupę žmonių, kurie normalūs. Ta grupė geriausiu atveju vieną kartą per metus daugiau išgeria, bet jie rodomi kaip tie alkašai, kurie be butelio iš lovos neišlipa. Jų tarpe mažinamas alkoholio prieinamumas negali išspręsti girtavimo problemų ar juo labiau apsaugoti nuo persigėrimo pasekmių. Ta grupė tiesiog tiek negeria. Ji praktiškai nesukelia problemų. Gali vaikams aiškinti kiek nori ir rezultatas bus tas pats. Kodėl? Todėl, kad normaliose šeimose tą darbą atlieka tėvai. Asocialiose šeimose, kur vaikai net gi daromi dėl pinigų, jie matys ir gyvens toje aplinkoje. Kas daroma tam išspręsti? Vėl pergėrus kokiai šeimai iš išžudžius vaikus pašalins kokią direktorę ar klibins socialinių reikalų ir darbo ministro kėdę? O kad turėtu būti įrankiais, kontrolė ir net sprendimai neleisti tokio "bizniuko" net nėra kalbos šiame Seimo pasiūlyme. Automobilius, net jei tai įmonės, atiminėja ir dabar. Bėda tame, kad tie patys ikliūva po kelioliktą kartą iš anksto praneštuose reiduose. Dažnai teismai ir automobilio saugojimas vertas daugiau nei turtas. Todėl ir reikia ne vien pinigines baudas ar į kalėjimą sodinti (kas dabar įmanoma jei pagavo su 1,5 promilės girtumu), o su tokiais dirbti. Bet gi lengviau kovoti su lauko kavinėmis jas išvadinant girdykomis. Priėmei įstatymą ir ramu. Tik girti iš pakrūmių lenda. Nes prieš imantis sprendimus net nebuvo atlikta analizė ką tie nuolatiniai girtuokliai geria. Bei žinoma kur geria...
kestutisz 2017-06-04 22:03
O visiškai šalia kitas "kolektyvas" su biudžetu trim litram brendžio turintis išsiversti visus metus, sutaupė ir pirko iš smulkios verslininkės Žanos Jos tiekėjai irgi pataupė (valstiečių dėka padidėjus paklausai nebeina lengvai patenkinti poreikio) ir pamaišė šiek tiek metanolio, tad vienas kitas iš to "kolektyvo" į darbą greičiausiai nebeis niekada. Netiki? Istoriją reikia skaityt ne tik tą kuri privaloma mokyklos suole.
Shinigami 2017-06-04 22:16
Bet kur čia nuostolis valstybei? Čia nuostolis tik darbdaviui, kuris gali išrašyti papeikimą ir nurašyti bauda nuo atlyginimo. Valstybė čia ne prie ko. Ji neišleido nei cento.
Nerkus 2017-06-04 22:19
Nepamenu kur skaičiau straipsnį, gal net ir šiame puslapyje. Šveicarijoje buvo vykdyti skaičiavimai kiek valstybei kainuoja rūkymas ir gėrimas. Sudėjus visus gautus ir negautus mokesčius išėjo, kad rūkymas ir gėrimas valstybei nieko nekainuoja, o kaip tik naudą neša. Todėl, kad pirkdamas cigaretes ar alkoholį valstybei moki mokesčius, dirbdamas taip pat moki mokesčius, bet rūkantys ir geriantys nedagyvena iki pensijos, arba trumpiau reikia pensiją mokėti ir dėl to nuostolių valstybei kaip ir nėra, net ir įskaičiavus įvairių ligų gydymą kuria sukelia tabakas ar alkoholis.
dawid90 2017-06-04 23:16
Kokie tie geri pasiūlymai?
vazzy 2017-06-04 23:50
Aš nelabai suprantu tokio keisto paradokso, tie kurie sako, kad normalių žmonių tai niekaip nepaleis, niekas nesikeis, labiausiai piktinas naujais draudimais? Taigi keis kažką jūsų gyvenime ar ne? man tie draudimai nei šilta nei šalta, pagyvensim pamatysim ar kažkas keisis? ar dėl to reikia piktintis? klausimas tiek aktualus kiek tai liečia tave. O jeigu labai žmonės pergyvena dėl draudimų gal visgi kažką jie keičia? Visi supranta, kad jie problemos neišspręs, bet ir nepablogins, tai ko čia piktintis? Kas man dabar aktualu tai naujas darbo kodeksas, mokesčių, švietimo reformos, bet apie jas žmonės nešneka, kažkaip tai jų neliečia, bet va jeigu jau alkoholį tik iki 8 vakaro parduos tai vaje vaje. Žmonės susimąstykit ar tikrai tai taip svarbu jums? čia net ne reformos kažkokios, menki pakeitimai, kurie normalių žmonių gyvenimui jokios įtakos negali turėt, o jeigu jūs apie tai nuolat mastot ir piktinatės gal visgi problemų yra?
Arthuras 2017-06-05 01:10
Pritariu. Čia ir pasimato lietuvių veidas. Kad su švietimu, mokesčiais, darbo kodeksu šūdus daro - visiems dzin. Bet va, palietė šnapsą... Koncertai "už laisvę", savaičių savaites diskutuoja FB ir t.t. Niekaip nesuvokiu.
Arthuras 2017-06-05 01:12
Visų pirma, jei nuostolis darbdaviui, tai nuostolis ir valstybei, nes nebus sumokėti mokesčiai. Jei toks gėrimas kartosis dažniau nei kelis kart per metus, tuos žmones reikės dažniau gydyt - daugiau išlaidų. O gal net ir prasigers vienas kitas, degraduos.
Girdykla 2017-06-05 04:39
Prasau man paaiskinti. Tarkim esu as alkoholikas. Visa gyvenima dirbu, moku mokescius. I gydymo istaigas nevaikstau, uz alkoholi sumoku akcizo mokesti, pvm. Sustreikuoja kepenys, prireikia gydymo. Tai cia tipo valstybes islaidos bus mane gydant? Nors ir moku PSD bet iki siol nesinaudojau gydymo istaigu paslaugomis?
audriusn 2017-06-05 09:44
Baryga po eilines pjankes perskaiciavo butelius ant grindu ir nusprende, kad visi tiek geria. Beje, nuo gyvenimo mirsta visi, ka daryt? reikia gal uzdraust gyvent?
immortallt 2017-06-05 10:01
Pirma, piktinimasai daug ir nuolat. Kai kurie ir nuolat išreiškia, kur reikia keisti mokesčių sistemą. Ir naujai mokesčių sistemai spėjo kritiką išreikšti. Vieni užsifiksuoja ties 1-2 gerais punktais, kiti mato dar 8 idiotiškus. Bet su alkoholio ribojimu nueinama iki absurdo, kai gydys alkoholikus draudžiant retkarčiais išgeriantiems. Tiksliau, naikina tą kultūrą, kurioje žmonės nenusigeria, nes tos kultūros dar tėra mažai. Su tokia pat argumentaciją galima uždrausti valdžios kritiką, laisvą žodį, kitas politines partijas ir rinkimus.
vazzy 2017-06-05 10:34
Su tokia argumentacija reiktų legalizuot visus narkotikus, jum pvz alus, aš asmeniskai labiau norėčiau grybukų, LSD, kurie kenkia net mažiau. Kodėl aš jų legaliai nusipirkt negaliu, o jūs galit? Kur cia lygybė? Visi miršta, fuck yea, tai tegu galima sau kokainą virtuvėje, pardavinėja kioske, liberty at its finest. Jūs matot vieną narkotiną ir jį šlovinat, o kitus ignoruojat, o gal kiti žmonės norėtų kitaip svaigintis, va ant taboro užsipult tai greiti.