Nekasdieninis eksperimentas: mergina pavartojo LSD ir tam tikrais laiko intervalais piešė savo autoportretą (Foto, N-18)  (20)

Visiems gerai žinoma, jog daugybės žymių rašytojų, dailininkų, muzikantų ar kitų kūrėjų vardai siejami su narkotikais. Neaišku ar jų vartojimas iš tiesų nulėmė išskirtinį kūrybiškumą ir iš to plaukiančius pasiekimus, tačiau faktas, kad narkotikai įgalina aplinkinį pasaulį suvokti kitaip. Tai dar kartą įrodė viena mergina nusprendusi užfiksuoti savo haliucinogeninius potyrius ant popieriaus lapo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ji pavartojo lizergo rūgšties dietilamido (LSD) ir tam tikrais laiko intervalais piešė savo autoportretus. Iš esmės, tai nebuvo labai naujas eksperimentas. Dar 1950-aisiais JAV vyriausybė, bandydama išsiaiškinti psichotropinių medžiagų poveikį, kaip vieną iš priemonių naudojo praktiškai identišką tyrimą.

LSD poveikis prasideda praėjus 20 minučių ar net valandai po vartojimo ir trunka apytikriai iki vienuolikos valandų. Kiekvieną piešinį mergina piešė 15-45 minutes. Juose atsispindi palaipsniui stiprėjantis ir vėliau blėstantis LSD poveikis. Eksperimentas iš viso užtruko šiek tiek daugiau nei devynias valandas.

Primename ir įspėjame - nebandykite to kartoti. LSD ir kitos narkotinės medžiagos mūsų šalyje yra nelegalios bei kenkia sveikatai! 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(127)
(30)
(97)

Komentarai (20)