Nustokite kasdien kloti lovą - tai gali pakenkti jūsų sveikatai!  (4)

Jei esate vienas iš tų, kurie negali ryte nepasikloti lovos, pats laikas to atsisakyti. Nesvarbu, kad paklota lova atrodo gražiau, o grįžti po darbo į tvarkingus namus yra išties gera, tai visiškai nenaudinga jūsų sveikatai, rašo Wikr.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kingstono universitetas Anglijoje atliko tyrimą, kuris atskleidė, kad standartiškai miegamojo lovoje gyvena apie 1,5 mln. dulkių erkučių, tačiau kai lova yra nepaklota, šiems padarėliams įsikurti joje tampa sunkiau.

Dulkių erkutės sukelia alergines reakcijas ir apsunkina sergančiųjų astma būklę, tad geriausia, ką galite padaryti, – pasistengti, kad jūsų lova joms netaptų tobula vieta klestėti.

Dulkių erkutės mėgsta šiltą, drėgną aplinką, tad kol naktį miegate, o jūsų kūnas prakaituoja, joms susidaro puikios sąlygos kauptis. Palikdami ryte neklotą lovą, leidžiate išgaruoti per naktį susikaupusiai drėgmei, o dulkių erkutės po truputį miršta dėl dehidratacijos.

Jei neklota lova jus be galo erzina, bent jau palikite pravirą langą ir atitrauktas užuolaidas, kad į kambarį patektų saulės šilumos ir gryno oro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(55)
(7)
(48)

Komentarai (4)