Ar ruošiatės šiemet stovyklauti? Kinai siūlo 10 daiktų, kurie jums gali praversti (Video)  (8)

Dabar - pats metas vykti pastovyklauti į gamtą. Tereikia susirasti įdomią, gražią vietą, susiplanuoti išvyką ir susirinkti visus būtinus daiktus. Nepatyrę stovyklautojai dažnai gailisi ko nors nepasiėmę. Todėl šiame straipsnyje išrikiavome 10 daiktų, kurie stovyklautojams tikrai praverčia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-06-21 Ar ruošiatės šiemet stovyklauti? Kinai siūlo 10 daiktų, kurie jums gali praversti (Video)  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Skeltuvas ugniai

Ugnis - vienas iš tų dalykų, kuriais pasirūpinti būtina. Laužas suteikia šilumos, šviesos, padeda paruošti maistą ir išdžiovinti drabužius. Egzistuoja tūkstančiai būtų uždegti ugnį, tačiau skeltuvas yra vienas iš patikimiausių. Juo naudotis visai paprasta - tereikia keletą kartų brūkštelti per stripelį ir žiežirbas nukreipti į medienos pluoštą, sausą žolę, medvilnės gabalėlį ar kitą lengvai užsidegantį daiktą. Šis skeltuvas atlieka ir porą kitų funkcijų - turi liniuotę, butelių atidarytuvą, nedelį pjūklėlį.

Žinoma, degtukai ar žiebtuvėlis gali būti patogiau, bet degtukai mėgsta sušlapti, žiebtuvėlis irgi gali nebeveikti, o tokie skeltuvai paprastai yra neužmušami - idealus atsarginis variantas. 

Šis skeltuvas kainuoja kiek mažiau nei 5 eurus.

2. „Local Lion“ kuprinė

Kaip į keliones nevykstate be lagamino, taip ir stovyklauti negalite keliauti be kurpinės.

Į ją turi tilpti viskas, ji turi būti patogi, tvirta ir patikima. Šios „Local Lion“ kuprinės talpa - 50 litrų, bet išorėje yra keletas patogių vietų prikabinti kai kuriems daiktams. Ji pagaminta iš vandeniui ir įplyšimams atsparaus nailono ir pasižymi ergonomišku dizainu. Ši „Local Lion“ kuprinė kainuoja €23,48. Jums turėtų patikti ir tai, kad galėsite rinktis net iš šešių spalvų.

3. Automatinė palapinė

Niekas negali paneigti, kad gera palapinė puošia stovyklavietę. Tačiau daugelis palapinių turi didelę problemą - jas sunku pastatyti. Dažniausiai jas naudojame tik kartą per metus, todėl procedūra lengvai pasimiršta. Išeitis - automatinė palapinė.

Ši AOTU palapinė išsikleidžia kaip skėtis - belieka ją pritvirtinti prie žėmes. Ji lengva, nepraleidžia vandens ir viduje turi keletą patogių kišenių daiktams susidėti. Ši AOTU palapinė kainuoja €62,30, galite rinktis iš trijų spalvų.

Štai kaip tokia palapinė išsiskleidžia

4. Judėti leidžiantis miegmaišis

Vasarą naktį vis tiek būna šalta, todėl šiltas miegmaišis tikrai padės geriau išsmiegoti. Problemos prasideda tada, jei naktį turite atsikelti. Šalta, jums nesinori vėl apsirengti visų drabužių vien tam, kad trumpam išeitumėte į lauką. Todėl šis miegmaišis su atskiromis kojomis tikrai yra gera idėja. Tiesa, nuo sušalimo einant į tualetą jis kažin ar pagelbės, bet pasėdėti šiltai susipus prie blėstančio laužiuko - tikrai bus patogu. O ir miėgojimui turėtų būti patogiau nei įprastas miegmaišis, nes kojos nebus "supančiotos".

Jis kainuoja kiek daugiau nei 30 eurų.

5. Hamakas su tinkleliu nuo uodų

Jei pasitikite orų prognozėmis ir nenorite palapinės su miegmaišiu, jums pakaks ir hamako su tinkleliu nuo uodų.

Nors jį pakabinti bus sunkiau nei pastatyti anksčiau minėtą palapinę, jis turi keletą privalumų. Visų pirma, miegosite virš žemės, todėl jūsų nepasieks ropojantys gyviai. Antra, tinklelis yra permatomas, todėl galėsite grožėtis naktiniu dangumi. Šis hamakas su tinkleliu nuo uodų kainuoja €39,61.

Čia galite pamatyti vienos merginos nuotykius su šiuo hamaku

6. LED žibintas

Pagrindinis šviesos šaltinis stovyklavietėje neabejotinai yra laužas. Tačiau juk ne visą laiką prie jo būsite. Todėl reikia ir paprasto, patikimo žibinto.

Šis žibintas turi net 30 LED, maitinamų trimis AA standarto baterijomis. Jis susiskleidžia, kad būtų kompaktiškesnis ir būtų apsaugotas nuo smūgių ir subraižymų. Šis LED žibintas kainuoja €5,33.

7. Kompaktiška meškerė

Dažniausiai žmonės vyksta stovyklauti prie vandens telkinių. Todėl jums gali užsinorėti pažvejoti. Jei nesate užkietėjęs žvejys ir nesitikite būtinai pasigauti sau vakarienę, šio hobio išbandymui pakaks ir tokios kompaktiškos meškerės. Ji kuprinėje neužims daug vietos ir sveria visai nedaug. Ši meškerė kainuoja €16,45.

8. Sulankstoma kepsninė

Daugelis jums į stovyklavietę patars pasiimti puodą ir trikojį, kad galėtumėte išsivirti maisto. Tačiau košės, sriubos ar virta mėsa patinka ne visiems - kiti labiau norėtų ant grotelių kepto maisto. Tam ši kepsninė ir buvo sukurta.

Ji patogiai susilanksto, todėl neužima daug vietos, ir yra pakankamai lengva. Ji kur kas efektyviau panaudoja anglių skleidžiamą karšti nei tiesiai ant laužo statomos grotelės. Ši sulankstoma kepsninė kainuoja €27,51.

9. Stalo įrankiai

Stovyklavietė - ne prabangus restoranas ar jūsų namų valgomasis. Todėl ir stalo įrankių jai reikia specialių. Jie turi būti tvirti, bet pakankamai maži ir lengvi. Šiame komplekte rasite šaukštą, šakutę, peilį ir kelis butelių atidarytuvus, o viskas telpa į kompaktišką ir lengvą korpusą. Šis stalo įrankių komplektas kainuoja €4,40.

10. Vandens butelis

Ne tik stovyklauti, bet ir į žygį negalima eiti be gero vandens butelio. Svarbu, kad jis būtų tvirtas, bet lengvas. Šis vandens butelis yra 750 ml talpos - mažesnio rinktis nereikėtų. Jis yra pagamintas iš aliuminio ir turi karabiną, todėl puikiai tinka stovyklautojams, žygeiviams, dviratininkams ir kitiems aktyvaus laisvalaikio mėgėjams. Šis vandens butelis kainuoja vos daugiau nei 3 eurus.

Stovyklauti - didelis malonumas. Tačiau jis gali apkarsti, jei tam tinkamai nepasiruošite. Pasirūpinkite maistu, apsauga nuo lietaus, elektronikos gaminių baterijomis ir kitais būtinais daiktais - tik taip laisvalaikis gamtoje netaps nemaloniu nuotykiu.

Ir žinoma, nepamirškite apsisaugojimo priemonių nuo uodų - galima naudoti purškiamus preparatus iš vaistinių, o galima išbandyti ir kiniškas gudrybes

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(6)
(7)

Komentarai (8)