Dešimtmečio išradimas gali apsaugoti šimtus vaikų nuo kankinančios mirties (Video)  (6)

Dešimtmetis berniukas iš JAV, Makinio Teksaso valstijoje, sukūrė prietaisą, kuris gali išgelbėti gyvybes šimtams vaikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius du dešimtmečius vien JAV 712 vaikų mirė nuo karščio smūgio, palikti uždaryti automobiliuose.  Vienas iš mažylių buvo dešimtmečio Bishopo Curry kaimynų kūdikis. Vaikas, išgirdęs apie tragediją, sugalvojo, kaip galima apsisaugoti nuo tokių nelaimių, rašo independent.co.uk.

Jis sukūrė nedidelį prietaisą – delno dydžio automatinį ventiliatorių, kuris temperatūrai pakilus pats įsijungia ir ima pūsti vėsų orą. Tuo pačiu prietaisas išsiunčia tėvams bei gelbėjimo tarnyboms žinutę apie pavojų. Prietaisas skirtas tvirtinti ant vaikiškos automobilinės kėdutės.

Berniukas savo prietaisui jau pateikė patento paraišką ir kartu su tėvais rado įmonių, kurios galėtų užsiimti jo kūrinio, pavadinto „Oaze“ („Oasis“) gamyba. Šeima jau surinko apie 20 tūkst. eurų jo gamybai.  „Mes gyvename Teksase, kur žūtys įkaitusiuose automobiliuose nutinka labai dažnai.

Bishopas jau turi preliminarų patentą ir savo išradimo modelį, - pasakojo berniuko tėvas. - Bishopas eina į 5 klasę ir labai mėgsta kurti dalykus, nuo naminės katapultos ir teniso kamuoliukų patrankos iki sumanymų, kaip ištirpdyti ledą ir sniegą nuo gatvių nenaudojant druskos.“ Berniukas, turintis vienerių metų amžiaus sesę tvirtino, kad jo svajonė yra sukurti daugybę išradimų, kurie gelbėtų gyvybes.

Palikti vaikus bei augintinius automobilyje yra labai pavojinga. Net jei lauke nėra labai karšta, saulė greitai įkaitina automobilio saloną ir pakanka vos kelių minučių, kad kūdikis gautų mirtiną karščio smūgį. 

Video reportažas apie penktoko išradimą

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(15)
(5)

Komentarai (6)