Fizikos dėsnius pažeidžiantis variklis: ateitis ištiko dabar (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2017-09-19 16:06
Jam nereikia skysto kuro, kaip vandenilio, žibalo, metano ar inertinių dujų varikliams. EM drive yra varomas tik elektra. Svoris tiesiogiai įtakoja pakėlimo į orbitą kainą. "Cassini" 6 tonų aparate, virš 3 tonų svorio buvo kuras, ir jo įgreitinimui buvo naudojama "Centaur" pakopa, sverianti apie 22 tonas, iš kurių 20 tonų yra kuro. Taigi apie 28 tonos buvo iškeltos į orbitą, ir iki saturno nuskrido tik apie penktadalį to, o prieš sudužimą buvo telikę daugiau nei 2 tonos. Su EMdrive panašiu paleidimu galėtume paleisti 5-10 tokių tyrinėjimo aparatų. Tik ilgiau užtruktų jų įgreitinimas, ir skirtūsi manevrai, dėl labai silpnos variklio stūmos. Daugiau info:
Misteris 2017-09-19 17:56
Koniu jasno,kad Mdryvas atsispiria į Nieką. Kaip tą Nieką pakrikštysim-čia jau skonio reikalas.
HardAxe 2017-09-20 10:58
don't feed trolls... Jei kažkas pradeda diskusiją apie eterį, jis tiesiog viską žino geriau. Neaiškink jiems
MarekS 2017-09-20 11:08
Sveiki, protingieji kurmiai. Aš ne pats kiečiausias fizikas, tai labai nesmerkit. bet man atrodo šito variklio veikimas labai paprastas. Tarkim magnetronas spinduliuoja bangas visomis kryptimis vienodai (dėl šito galiu klysti, bet įsivaizduoju, kad jis taip veikia). Todėl visos išspinduliuotos bangos kompensuojasi ir stūmos nekuria. Tada bangos nukeliavusios iki kūgio dugno atsispindi stačiu kampu ir kuria stūmą kryptimi x. Visos kitos bangos atsispindi nuo kūgio sienų ir kuria stūmą kryptimi -x-y-z, t,y, priešinga kryptimi, bet ne stačiu kampu. Todėl x kryptimi stūma didesnė negu -x. Ar yra klaida mano teorijoje? Žinoma, pagal tokią teoriją kūgis turėtų būti nenupjautas kaip demonstruojama, bet toks principas neprieštarauja dėsniams. Ir nereikia jokio kvantinio eterio ar kaip tai bepavadintume.
Niemand 2017-09-20 12:05
Yra klaida: - kai magnetronas (teigtina, pritvirtintas prie kūgio pagrindo) išspinduliuoja fotoną, fotonas įgyja impulsą p, o magnetronas su visu kūgiu - minus p (atoveiksmis); - kai kūgio sienelė (nesvarbu kuri) sugeria fotoną, kūgys įgyja impulsą lygų p (kokį sugėrė, tokį ir įgijo), kuris išsiprastina su anksčiau įgytu minus p, kas reiškia, kad visa sistema neįgyja jokio impulso/greičio.
Zdarovas 2017-09-20 15:38
Kažkaip tas dizainas primena nacių "varpa" po kurio bandymų pasklizdavo radiacija.
AlvydasR 2017-09-20 17:21
Na turbūt todėl, kad, jeigu gerai užrištas, juda be atoveiksmio!? Čia buvo daugiau retorinis klausimas pamąstymui, bet žiūriu nelabai kas čia linkę mąstyti, tik kitus mokyti
_alvydas_ 2017-09-21 11:48
Tarkim ledo lytys yra mum žinomos dalelės, o pingvinai mum dar nežinomi eterio objektai (dalelės/kvantai). Žinome , kad pingvinai nebomborduoja ledo lyčių kaip kamuoliukai sienos, jie tik užšoka ant ledo lyties arba nuo jos nušoka. Tarkim , kad pingvinai nekeičia savo judėjimo krypties , t.y. nušoka ta pačia kryptim kaip ir užšoko. Taip ledo lytis nebus stabdoma nepriklausomai kiek daug tų pingvinų bebūtų. Galimai taip ir mum žinomi objektai gali judėti nestabdomi per pilną pilnutėlį eterį. Bet jei tas kibiras vidinės energijos pagalba sugeba pakeisti nušokančių pingvinų kryptį, tada ledo lytis pradės judėti greitėjančiai priešinga kryptimi. Gal Higgs Field kažkiek primena tuos mano pingvinus, https://www.youtube.com/watch?v=joTKd5j3mzk na, bet jis kažkos perdaug statiškas ir dėl to savo statiškumo "kibiro" judėjimo (jei toks yra) paaiškinti negalėtų.
- 2017-09-21 12:47
Tai tu, taisai QE, bet nesugebi suprasti oro baliono judėjimo? Tikiuosi, kad čia buvo „ant juoko“?
1hitkillhack 2017-09-21 13:25
kryptimis. Arba tiesiog 2 kryptimis viena pries kita.
AlvydasR 2017-09-21 17:44
Galvoju, kad suprantu, kodėl balionas kyla, bet matyt Jums trūksta fantazijos padaryti prielaidą, kad tuo pačiu principu veikiančios jėgos gali veikti ir vakume, nors visi stebime gravitaciją..
HardAxe 2017-09-21 18:25
žmonių kvailumas ir visata yra beribiai... , EMdrive turi "priekį" ir visada į tą pusę skrenda. Atsakyk man, ar apvertus balioną aukštielninkai jis pradės kristi, o pavertus į šoną skris link horizonto?
Niemand 2017-09-21 20:10
Šiaip jau AlvydasR su oro baliono analogija gali būti teisus, nors su analogijomis tarp klasikinių ir QM sistemų reikia būti labai labai atsargiems. Kazimiero efektas tam tikra prasme panašus į slėgio efektą, pasireiškiantį archimedo jėgos atveju. Grubiai tariant plokštelės pakeičia vakuumo energijos tankį tarp jų ir gaunasi savotiškas slėgis (skirtumas tarp tankio viduje ir išorėje). Gali paaiškėti, kad EM draivas sukuria kažką panašaus į Kazimiero efektą, kažkokį vakuumo energijos gradientą, kuris stuma objektą kažkiek panašiai kaip archimedas, nors kaip tiksliai tas galėtų veikti niekas nežino. Šiaip akivaizdu, kad yra kažkokia anomalija, bet ją gali lemti tiek kažkoks naujas efektas, pagrįstas esamais dėsniais, (pvz., giminingas kazimirui) tiek nauja fizika, tiek ir paslėptos sąveikos (pvz., netolygus kaitimas). Reikalingi tolimesni eksperimentai.
Niemand 2017-09-21 20:14
Koks skirtumas kokiomis kryptimis, jei kiekvienas pavienis tos pačios suvirintos magnetrono ir kibiro sistemos išspinduliuotas, o paskui sugertas fotonas duoda nulinį sistemos impulso pokytį. Kiek bebūtų nulių, suma vis tiek bus nulis.
_alvydas_ 2017-09-21 20:49
Nei Kazimiero efektas, nei joks kitas žinomas lyg nesikėsina į vieną iš esminių Gamtos sąvybių - impulso tvermės dėsnį, va kur esmė.
Niemand 2017-09-21 21:16
Kazimieras kėsinasi į energijos tvermės dėsnį klasikinės fizikos prasme. Jei pavyktų rasti kažkokį kazimiero efekto analogą šiuo atveju "būtų išlaikytas" impulso tvermės dėsnis, t.y. impulso trūkumas klasikinės fizikos prasme paaiškinamas kažkokiu QM mechanizmu. Beje, tvermės dėsniai yra išvestiniai iš CPT simetrijos (taip vadinama Noether teorema) ir gali būti pažeidžiami tam tikromis sąlygomis, tipiškai prie labai labai labai aukštų energijų/temperatūrų, žr.: https://hackaday.com/2016/06/14/symmetr ... s-theorem/ https://phys.org/news/2010-03-tiny-inst ... n-law.html
_alvydas_ 2017-09-22 10:19
Tai , kad nesikesina į energijos tvermės dėsnį, lyg nieks nebandė jo pagrindu kurti amžino variklio. Ir jokių pastebimų fluktuacijų čia nėra. Aš nepervertinčiau tos Noether teoremos. Įsivaizduok, kad Robertas Braunas būtų žinojęs šitą teoremą prieš pastebėdamas neįprastą chaotišką judėjimą. Kokios simetrijos pažeidimus jis čia būtų suradęs ?? Mano požiūrių dabar su tais simetrijos pažeidimais ta pati istorija iš nežinojimo kas ten vyksta sekančiame/gilesniame mikropasaulio lygmenyje. Pažiūrėk į tą mano eterio "pingvinų modelį", jei pingvinų daug ledo lytis plauks pakankamai tolygiai, jei mažai ir jie dideli atsiras matomas trukčiojimas ledo lyties trajektorijoje. Nuo to kokias savybes turi lytis + pingvinas gali visokiausių matomų "asimetrijų" gautis. Bet jos bus visada trumpalaikės, kaip dabar vadina fuktuacijos.
AlvydasR 2017-09-22 13:31
Esmė ta. Galėčiau ir plačiau paaiškinti, kaip tai vyksta pagal man labiausiai patinkančią alternatyvią teoriją, bet čia daug kam tai nėra priimtina, tai tiek to.
Evil Goku 2017-09-22 17:32
Siūlyčiau palaukti, kol tokio aparato veikimą patvirtins autoritetinga organizacija, nes gali baigtis kaip su italų šaltos sintezės reaktoriumi.
conjurer 2017-09-23 01:46
Tai kad CNSA ir NASA atlieka jo bandymus, jau priverčia rimčiau žiūrėti į šitą dalyką. Ir tie bandymai jau vyksta orbitoje.