6 sėkmingų žmonių patarimai kaip geriau miegoti - ką prieš miegą daro Billas Gatesas, Barackas Obama ir Arianna Huffington?  (1)

Miegas – viena iš svarbiausių dienos dalių. Jūs galite nenudirbti kokių nors darbų, galite turėti prastą nuotaiką, tačiau be gero nakties miego kita diena visada bus prasta. Visi norime būti produktyvūs, todėl tam, kad kita diena būtų gera, reikia ruoštis iš anksto. Štai ko galima išmokti iš žinomų žmonių kasdienybės – ką prieš miegą darė JAV prezidentas, Ernstas Hemingvėjus, Billas Gatesas ir kitos sėkmės lydimos asmenybės?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Pasivaikščiokite prieš miegą

„Buffer“ kompanijos vadovas Joel Gascoigne kiekvieną naktį išeina pasivaikščioti. Tai yra geras būdas išvalyti mintis ir šiek tiek nuvarginti savo kūną. Ypač pravartu tiem, kurie daug protiškai dirba.

2. Atsijunkite

„The Huffington Post“ įkūrėja Arianna Huffington nuolat dirbi internete, tačiau prieš pat miegą visuomet atsijungdavo nuo išorinio pasaulio ir šiuo patarimu noriai dalinosi su kitais. Moteris, kuomet dar dirbo vyriausia „The Huffington Post“ redaktore nuolat dirbo ir neretai turėdavo su nuovargiu ir stresu susijusių sveikatos problemų. Viskas pradėjo taisytis tuomet, kai ji atsijungdavo nuo visų prietaisų, išskyrus paprastą žadintuvą, prieš pat eidama miegoti. Ne vienas tyrimas patvirtina, kad ekranų skleidžiama šviesa trukdo miego ritmui, o ir stresas prieš miegą tikrai nepadeda.

3. Paskaitykite

Billas Gatesas kiekvieną vakarą bent valandą praleidžia skaitydamas knygas. Aišku, jis tai daro iš smalsumo, tačiau skaitymas padeda ne tik žinioms kaupti. Vienas tyrimas atskleidė, kad vos 6 skaitymo minutės sumažina stresą 68 %.

4. Planuokite kitos dienos prioritetus

Barackas Obama, kuomet dar buvo prezidentu, kiekvieną vakarą prieš miegą planuodavo kitos dienos darbus, ypatingai išskirdamas prioritetus. Aišku, Obama tik vienas pavyzdys – taip daro daugybė stipriai užimtų žmonių. Kuo tai padeda miegui? Iš tikrųjų, miegosite kur kas ramiau jei nesijaudinsite dėl rytojaus. Tai tikriausiai jau pastebėjote ne kartą. Suplanavimas padės jums geriau suvokti laiko rėmus, į kuriuos turite įsprausti savo darbus. Organizuotumas jūsų protui suteiks ramybės ir padės nesijaudinti.

5. Sustokite sakinio viduryje

„Geriausia visada sustoti, kuomet gerai einasi ir žinai, kas nutiks vėliau. Jei taip darysi kasdien, niekada neįstrigsi“ – taip sakė pats Ernstas Hemingvėjus. Žmonės nuolatos stengiasi užbaigti visus darbus prieš eidami miegoti. Jei rašote, norite pabaigti sakinį ar skyrių. Jei tvarkėte namus, norite užbaigti kambarį ar visą butą. Tačiau nieko tokio, jei sustosite darbo viduryje. Svarbu tai daryti atsipalaidavus ir žinant, ką ir kaip darysite pabudę. Ir darbas ryte eisis kur kas lengviau.

6. Išrašykite savo stresą

Net jei nesate rašytojas, galite pasilengvinti savo miegą tiesiog užrašydami visus dalykus, dėl kurių jaudinatės. Taip daro „1–800-GOT-JUNK“ įkūrėjas ir vadovas Brianas Scudamore ir jam pritaria mokslas. Tyrimai teigia, kad negatyvių minčių užrašymas padeda nustoti apie jas galvoti – tai tarsi nutraukia užburtą ratą, kuomet tą patį dalyką pergalvojame daugybę kartų visiškai be reikalo.

Geras dienos miegas padeda mums išlikti produktyviais ir geriau jaustis. Tai – būtina sveikatos sąlyga. Todėl kiekvieną vakarą būtina atsikratyti streso, atsipalaiduoti ir bent trumpam pamiršti rūpesčius. Suaugę žmonės taip pat turėtų miegoti bent 7-9 valandas per naktį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(2)
(27)

Komentarai (1)