Pamenate legendą, kad mėlyna trintuko dalis yra skirta rašalui? Štai kam ji reikalinga iš tikrųjų  (1)

Ar prisimenate tuos bjaurius trintukus iš mokyklos laikų? Šių eilučių autoriui visuomet labiau patikdavo vienspalviai balti trintukai, nes dvispalviai nebūdavo labai efektyvūs. Juose būdavo ta nedidelė mėlyna dalis, kuri atrodydavo visiškai bevertė, o dauguma manydavo, kad ji skirta tušinuku padarytoms klaidoms taisyti. Tačiau pasirodo, jog tai tebuvo mitas. Mėlyna trintuko dalis turi visai kitokią paskirtį!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikriausiai prisimenate, kad panaudojus jau minėtą mėlyną trintuko dalį, ji neduodavo jokios naudos. Netgi būdavo priešingai – ji subjaurodavo parašytą žodį ir netgi sugadindavo sąsiuvinio lapą. Tuo labiau, kad ant kai kurių trintukų mėlynosios dalies netgi būdavo nupieštas parkerio galiukas.

Pasirodo, mėlynoji dalis yra skirta pieštuko raštui trinti, tačiau kai tekstas parašytas ant kitokio popieriaus – žymiai kietesnio ir storesnio, neretai skirto menininkams. Tuo tarpu kita trintuko dalis yra skirta pieštuko pėdsakui ant įprasto popieriaus ištrinti.

Ruda trintuko dalis dažnai palieka žymes – tuo labiau ant kieto popieriaus, nuo kurio nutrinti parašytą tekstą yra žymiai sudėtingiau. Kadangi kietas ir storas popierius yra gan retas reiškinys, mėlynoji trintuko dalis yra žymiai mažesnė. 

Tikriausiai dabar kilo klausimas, iš kur atsirado šis mitas, ir kodėl ant kai kurių trintukų mėlynosios dalies yra nupieštas parkerio galiukas?

Pasirodo, sukūrus šiuos trintukus, dauguma žmonių nesuprato tikrosios mėlynosios dalies paskirties, todėl ji imta reklamuoti kaip nutrinanti parkerio žymes. Tačiau šia dalimi parkerių žymės nutrinamos taip pat gerai, kaip ir sugadinamas popierius.

Yra ir daugiau trintukų, specialiai pritaikytų pieštuko raštui, parašytam ant skirtingų rūšių popieriaus, nutrinti. Pavyzdžiui, „Artgum“ trintukai yra skirti trinti būtent piešimui skirtą popierių. O daugumos taip mėgstami viniliniai trintukai yra labai minkšti ir nesutrupa, todėl yra labai naudingi dideliems paviršiams nutrinti. 

O kuo tada nutrinti parkerio ar tušinuko raštą? Tam yra kelios suktybės. Jeigu jums iš tikrųjų reikia nutrinti tušinuko raštą, keliaukite į vonios kambarį. Užtepkite nedidelį dantų pastos lašelį ant naujo dantų šepetėlio, ir juo dabar švelniai nutrinkite nepageidaujamą parkerio ar tušinuko raštą. Vietoje dantų pastos taip pat galite naudoti skutimo putas.

Tik įspėjame, kad šiuos patarimus naudokite protingai ir atsakingai - kadangi už netinkamai nutrintą tekstą mes neatsakome!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(43)
(16)
(27)

Komentarai (1)