Jei valgote mandariną, neišmeskite žievelės: štai kaip jas galima naudingai panaudoti  (3)

Apie tai, jog mandarinus valgyti sveika žino daugelis. Juose gausu vitaminų, tačiau tai toli gražu ne viskas. Jei iki šiol išmesdavote mandarinų žieveles, tuomet šis straipsnis tikrai jums.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mandarinų žievelių išmesti tikrai neverta. Ne tik todėl, kad jas galima naudoti kaip natūralius namų kvapiklius, bet ir sveikatos stiprinimui.

Galite išmėginti mandarinų žieveles dėti į arbatos puodelį. Tai jai suteiks ne tik gerą aromatą, bet ir veiks kaip puiki profilaktinė priemonė nuo peršalimo.

Dar vienas būdas panaudoti mandarinų žieveles – pagaminti nuovirą. Jis padės gydantis nuo peršalimo ar net bronchito. 2 stiklines mandarinų žievelių užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens. Pavirkite žieveles dar 5 minutes. Vėliau nuimkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti maždaug valandą. Nuovirą reikėtų gerti 15 minučių prieš valgį po pusę stiklinės bent porą kartų per dieną.

Mandarinų žievelės taip pat gali skatinti apetitą. Jeigu jums nuolatos nesinori valgyti, išbandykite šį receptą. Pasigaminkite mandarinų žievelių nuovirą kaii nurodyta aukščiau ir kasdien prieš valgį išgerkite po valgomąjį šaukštą.

Nuolatos jaučiate stresą? Panaudokite mandarinų žieveles. Pasigaminę jų nuovirą, įpilkite šiek tiek į vonią ir pripildę ją šiltu vandeniu, pagulėkite. Nuoviras veiks panašiai kaip eterinis aliejus.

Kai kurie liaudies medicinos šalininkai tikina, jog mandarinų žievelės užpiltos alkoholiu taip pat gali padėti sustiprinti imunitetą. Tiesa, šiuo atveju labai svarbu pasigaminto skysčio išgerti vos po šaukštelį porą kartų per dieną prieš valgį. Jokiu būdu nevartokite jo daugiau, nes tai gali būti kenksminga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(7)
(-3)

Komentarai (3)