Netradiciniai gydytojo patarimai kaip suvaldyti alkio jausmą  ()

Alkį suvaldyti padės ir neleis augti svoriui penki ypatingi produktai, kurie jūsų organizmą dar ir papildys reikiamomis medžiagomis. Taip sako gydytojas Alvydas Unikauskas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Esate peralkęs, nueinate į parduotuvę ir prisiperkate nesveiko maisto. Tada sukertate porą bandelių ir laimę netrukus pakeičia kaltės jausmas. Negana to, netrukus vėl esate alkanas.

Arba užsisėdite darbe, kol ima kamuoti nepakeliamas alkis. Nueinate pietų ir suvalgote milžinišką porciją, po kurios ne darbai galvoje, o kaip čia kur nors prigulus.

Slaptas ginklas nuo tokių situacijų – sąrašas produktų, kurie ne tik padės numalšinti alkį, bet ir neleis didėti riebalų sluoksniui.

„Nesakome, kad nebūsite alkanai ir dar sudeginsite riebalus, tačiau teigiame, kad nebūsite alkani ir svoris nedidės“, – žada gydytojas.

Vienas pirmųjų produktų – riešutai. Juos taip pat galima pakeisti sėklomis.

Tai, pasak gydytojo, yra sveiki riebalai ir jų specialistas siūlo išalkus suvalgyti ne daugiau nei saujelę, mat riešutai ir sėklos turi daug kalorijų.

„Jie nedidina cholesterolio kiekio kraujyje ir užtikrina sotumo jausmą, o migdolai yra puikus užknadis, kuris taip pat reguliuoja cukraus kiekį kraujyje“, – tikina A. Unikauskas.

Antras ypatingas produktas, kuris greitai numalšins alkį ir nekenks jūsų svoriui – avokadas. Juose gausu skaidulų ir širdžiai sveikų mononesočiųjų riebalų rūgščių, todėl jie puikiai slopina apetitą.

Tačiau avokadą valgyti rekomenduojama su saiku.

„Į salotas įmaišykite nuo ketvirtadalio iki trečdalio avokado, taip pat jį galite naudoti vietoj sviesto“, – siūlo gydytojas.

Kiaušinis – taip pat ypatingos vertės produktas. Kiaušiniai padeda išlaikyti raumenų masę ir skatina produktyvumą, jie turi ir mineralinių medžiagų. Ilgiau sotumo jausmą išlaiko minkštai virti kiaušiniai, mat jiems suvirškinti reikia daugiau laiko.

Ketvirtas gydytojo minimas produktas – mėtos. Jos pasižymi raminamuoju poveikiu, kuris veikia ir apetitą, jį slopina.

„Galima gerti jų arbatą, o pakramčius lapelį valgyti iš tiesų nesinorės“, – pasakojo medikas.

Paskutinysis ir netikėčiausias produktas – silkė. Ją valgant gerėja kraujo apytaka smegenyse ir širdyje.

„Visų pirma, joje daug baltymų, net 20-30 proc. visų kalorijų! Žinoma, daug kas siūlo lašišą, tačiau ją tikrai galima pakeisti pigesne, daugelio lietuvių pamėgta žuvimi.

Be to, jose esančios omega-3 rūgštys mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir 40 proc. sumažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką“, – tikino A. Unikauskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()