Kaip moterų sveikatą paveikia ilgalaikis sekso trūkumas? Bėdų gali kilti visai rimtų  (1)

Kažkodėl manoma, kad tik vyrams yra būtinas reguliarus seksas, o moterys be jo gali apsieiti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medikai paneigia tokią nuostatą. Anot jų, moteriai ir fiziniu, ir psichologiniu atžvilgiu reikia reguliaraus ir kokybiško lytinio gyvenimo, o jo nebuvimas kelia rimtų problemų.

Kokios tos neigiamos sekso trūkumo pasekmės moteriai?

Stresas ir depresija

Seksas – viena geriausių natūralių priemonių nuo streso. Sekso metu smegenys gamina džiaugsmo hormonus. Žinoma, endorfinų gali trūkti ir dėl intensyvios įtampos, nemalonumų ir kitų nervinių priežasčių.

Sekso trūkumą juntanti moteris, anot psichologų, nesąmoningai stengiasi kuo nors jį kompensuoti – apsiverčia darbais, užsiima hobiais, vaikų auklėjimu, kad tik neliktų laiko savęs gailėjimui.

Imuniteto nusilpimas

Seksas suaktyvina organizmo apsauginius mechanizmus ir padeda išvengti peršalimų, gripo epidemijų. Britų mokslininkai nustatė, kad žmonių, kurie užsiima seksu bent 2 kartus per savaitę, imuninė sistema būna 30 proc. stipresnė. Virusiniais susirgimais ir peršalimo ligomis jie perserga lengviau už vienišus žmones.

Širdies ir kraujagyslių ligos

Reguliarus lytinis gyvenimas sumažina kraujo spaudimą, palaiko kraujagyslių tonusą ir padeda išvengti infarkto ir insulto. Seksas nuslopina stresą, kuris ir būna pagrindinė širdies ligų priežastis.

Nemiga

Miego sutrikimai – dažniausia depresijos, streso ar tiesiog teigiamų emocijų trūkumo pasekmė. Seksas padeda išsigydyti miego sutrikimus.

Antsvoris

Susilaikymo ir nutukimo sąryšį nulemia kelios priežastys. Stresas dėl intymaus gyvenimo trūkumo verčia persivalgyti, piktnaudžiaujant saldumynais ir riebiais produktais. Mat endorfinų trūkumą organizmas stengiasi kompensuoti riebalais ir angliavandeniais. Kita vertus, lytinis aktas – tai savotiškas fizinis krūvis, deginantis kalorijas.

Potraukis alkoholiui

Kai kurios moterys teigiamų emocijų ir sekso trūkumą būna linkusios kompensuoti ne tik pyragėliais ir šokoladu, bet ir alkoholiu. Mažas alkoholio kiekis padeda užmigti ir atsipalaiduoti, o didesnis daro žalą organizmui. Prie jo greitai priprantama.

Prasta odos būklė

Europos šalių mokslininkai ištyrė, kad ilgalaikis sekso trūkumas moters organizme sutrikdo hormonų pusiausvyrą. Dėl vyriškų hormonų pertekliaus organizme oda būna linkusi į riebumą, spuogus ir nepageidautiną plaukuotumą.

Lėtinės ligos

Dėl sutrikusios hormonų pusiausvyros sustiprėja mėnesinių skausmai. Seksas slopina skausmus. Britų mokslininkai nustatė, kad net intymus prisilietimas, apkabinimai, glostymai ir glamonės pasižymi stipriu nuskausminamu efektu.

Ankstyvas senėjimas

Kas labiausiai išduoda moters amžių? Žinoma, kad jos odos būklė. Sekso metu gaminasi hormonai, kurie skatina kolageno susidarymą. Jie pagreitina odos atsinaujinimą, o sekso metu pasigaminantis progesteronas apsaugo nuo nepageidautinų spuogų atsiradimo.

Amerikiečių mokslininkai nustatė, kad pradedant nuo trisdešimties metų tie žmonės, kurie užsiima seksu tris kartus per savaitę, atrodo bent 2–3 metais jaunesni už savo bendraamžius, kuriems sekso trūksta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(76)
(28)
(48)

Komentarai (1)