Jums visi pataria - kai sergate, geriau nevalgykite ledų. Bet ar tikrai reikėtų klausyti tokio patarimo?  (2)

Ledai - vienas mėgstamiausių pasaulio desertų. Praktiškai kiekvieną vasarą, tai yra vienas iš pagrindinių mūsų pirkinių - kartais iš namų išeiname tik todėl, kad šaldiklyje baigėsi ledai. Tačiau dabar, kai daug žmonių serga peršalimo ligomis, dažnai girdime patarimą sergant nevalgyti ledų. Kodėl? Ar toks patarimas yra teisingas? O gal ledai padės pagyti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, kai sergate ledų galite norėti daug labiau nei įprastai. Taip yra dėl to, kad ledai, kaip ir kiti saldumynai, teigiamai veikia mūsų nuotaiką. Sergantys žmonės dažnai yra paniurę, neturi energijos ir jaučiasi prastai. Mažytis desertas tikrai gali pakelti jų nuotaiką. Tačiau kiti pasakys, kad šalti desertai nėra tinkamas maistas sergančiam.

Taip manoma dėl to, kad žmonės serga peršalimo ligomis - kaip galima valgyti ką nors šalto, kai jau peršalote? Tačiau iš tiesų peršalimo ligos dažnai yra sukeltos virusų, kurie geriausiai dauginasi drėgname, šiek tiek šiltame klimate. Žiemos pabaigoje/pavasario pradžioje žmonių imunitetas būna nusilpęs, o labai palankioje aplinkoje augantys virusai būna labai agresyvūs. Todėl būtent šiuo metu ir susergama dažniausiai. Ledai niekaip pakenkti negali, nes jūs jau sergate ir tikrai ne dėl šalčio.

Kita priežastis, kodėl žmonės sergantiesiems pataria vengti ledų yra tai, kad tai - pieno produktas. Visuomenėje yra plačiai pasklidęs mitas, kad pieno produktai skatina gleivių formavimąsi. Kitaip tariant, manoma, kad suvalgius ledų nosis pradės tekėti dar labiau, o ir nemalonus jausmas gerklėje bus tik stipresnis. Vėlgi, tai nėra tiesa. Australijos mokslininkai atliko tyrimą ir įrodė, kad pieno vartojimas nėra susijęs su gausesniu gleivių išsiskyrimu.

Taigi, kokia yra ta galutinė tiesa? Jei sergate, drąsiai valgykite ledus, nebent jūsų pačių gydytojas patars kitaip. Ledai ne tik pataisys nuotaiką, bet ir suteiks atgaivą nuo vaistų ir arbatų. Jie taip pat jūsų kūnui suteiks reikalingų kalorijų, kurių galbūt trūks dėl sumažėjusio apetito. Galiausiai, ledų šaltis ir kreminė tekstūra nuramins skaudančią gerklę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(2)
(18)

Komentarai (2)