Manote seneliai nesimyli? Naujas tyrimas parodė, kuo naktimis užsiima senoliai nuo 65 iki 80 metų amžiaus  ()

Pasirodo, kad senas angliškas posakis „Tai nesibaigia, kol nesibaigia“ yra teisingas, bent jau kalbant apie seksualinį gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per Nacionalinę sveiko senėjimo apklausą, kurią surengė Mičigano universitetas, 1002 žmonės nuo 65 iki 80 metų buvo klausinėjami apie jų seksualinį gyvenimą. Anot rezultatų, 40 proc. apklaustųjų nurodė, kad jie gyvena aktyvų lytinį gyvenimą. Iš trijų ketvirtadalių respondentų, turėjusių širdies draugą, seksu mėgavosi 54 proc., rašo womenshealthmag.com.

Maža to, pagyvenusių žmonių seksas nėra tik veiksmai: paklausti, ar yra patenkinti savo dabartiniu seksualiniu gyvenimu, 73 proc. apklausoje dalyvavusių senjorų atsakė į viršų iškeltais nykščiais.

„Ši apklausa patvirtina, kad seksualinio intymumo poreikis sulaukus tam tikro amžaus nedingsta“, - pranešime spaudai teigė Amerikos pensininkų asociacijos (American Association of Retired Persons, AARP) tyrimų viceprezidentė, mokslų daktarė Alison Bryant.

Apklausa taip pat atskleidė, kad sveiki senjorai buvo seksualiai aktyvesni, negu „pakenčiamos“ ar „prastos“ sveikatos senjorai (atitinkamai 45 ir 22 proc.). Tegu tai įkvėps jus toliau valgyti daug daržovių ir nepraleisti rytinio pabėgiojimo!

Abi lytys iš esmės pritarė, kad seksas yra svarbi žmonių santykių dalis. Su tuo sutiko 84 proc. vyrų ir 69 proc. moterų.

Tačiau kalbant apie seksą vyresniame amžiuje, išryškėjo atotrūkis tarp lyčių – ir jis nėra palankus moterims. Apklausa parodė, kad seksu itin ar labai domėjosi pusė 65 – 80 metų vyrų, tačiau toje pačioje moterų amžiaus grupėje jis domino tik 12 proc. respondenčių. Be to, moterys nebuvo tokios seksualiai aktyvios kaip vyrai: lytinį gyvenimą gyveno 51 proc. vyrų ir tik 31 proc. moterų.

Tačiau ši tendencija turi ir gerąją pusę: paklaustos apie seksualinį pasitenkinimą, moterys dažniau nurodydavo, kad yra itin ar labai patenkintos. Tegyvuoja jūsų aistringas seksualinis gyvenimas!
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()