Ar pavojinga yra žemas cholesterolio lygis? Pasirodo, kad taip ir tai sukelia visiškai netikėtas problemas  ()

Pastaruoju metu daug rašoma ir skelbiama apie cholesterolio žalą. Jis jau laikomas vos ne pirmuoju žmonijos priešu. Gydytojai skuba skirti cholesterolį mažinančius vaistus ir daugybę įprastų produktų draudžiančias dietas. Deja, ši lazda turi du galus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar žinote, kad be cholesterolio negali normaliai funkcionuoti smegenys?

Mokslininkai iš Bostono universiteto ištyrė 789 vyrus ir 1105 moteris. Eksperimento dalyviams buvo atliekami kraujo tyrimai ir tikrinamas įvairių formų cholesterolio kiekis.

Surinktų duomenų analizė parodė, kad žmonių su žemiausiu cholesterolio kiekiu kraujyje intelektualiniai sugebėjimai buvo gerokai mažesni – net 49 proc., lyginant su tais, kurių cholesterolio lygis buvo aukštas. Pirmiausia tai atsiliepė žmonių sugebėjimui spręsti užduotis, ieškant asociacijų, įsiminti žodžių sekas ir koncentruoti dėmesį.

Mokslininkai padarė vienareikšmę išvadą: kuo mažiau cholesterolio kraujyje, tuo daugiau žmogus gali turėti problemų, susijusių su mąstymu ir naujos informacijos įsiminimu.

Tad neverta per daug žavėtis „cholesterolį“ mažinančiu maistu, vietoj sviesto vartoti tik aliejų ir valgyti tik liesą mėsą. Žinoma, liesi produktai apsaugos kraujagysles nuo aterosklerozės, o širdį – nuo infarkto, bet smegenims cholesterolis yra būtinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()