Elonas Muskas sugalvojo neįtikėtiną planą kaip į bet kurią vietą Žemėje nukeliauti per 30 minučių: „SpaceX“ drauge su „Boring Company“ pasiūlys unikalią transporto sistemą (Video)  ()

Dažnai sakoma, kad dvi galvos yra geriau nei viena, bet ar pasiteisina toks pasakymas sujungus dvi futuristines technologijas? Panašu, kad Elon‘as Musk‘as tuo net neabejoja ir planuoja drauge sujungęs „SpaceX“ su „Boring Company“ pasiūlyti dar neregėtą keliavimo būdą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elon‘as Musk‘as, kaip jau tampa įprasta šiam genialam žmogui, savo „Twitter“ paskyroje paskelbė planus sujungti „SpaceX“ BFR („Big Falcon Rocket“) su „Boring Company“, kuri užsiimima „hyperloop“ transporto sistemos vystymu.

Ko galima tikėtis sujungus iš pažiūros skirtingas technologijas? Transporto sistemos, kuri praktiškai galėtų jus nugabenti į bet kurią pasaulio dalį mažiau kaip per vieną valandą. Atrodo kaip neįtikėtinas dalykas ir net neįmanomas? Tik ne Elon‘ui Musk‘ui.

Gwynne‘a Shotwell, vyriausioji „SpaceX“ operacijų pareigūnė neseniai kalbėjosi su „TED“ kuratoriumi Chris‘u Anderson‘u. Pokalbio metu Gwynne‘a pateikė atnaujintą „SpaceX BFR“ planą „nuo žemės iki žemės“, kurį Musk‘as pristatė dar rugsėjo mėn.

Pasak Gwynne‘os, pirmojoje BFR raketoje tilps apie 100 keleivių ir ji galės per vieną dieną atlikti tuziną kelionių. Gwynne‘a mano, kad bilietas iš Niujorko iki Šanchajaus kainuos apie 2000 JAV dolerių.

„Tai tikrai įvyks“, - sakė Gwynne‘a Anderson‘ui, pažymėdama, kad viskas turėtų būti pilnai parengta per artimiausius 10 „Gwynne‘os metų“. „Aš tikiu, kad Elon‘as norės, kad mes šią sistemą įgyvendintume greičiau“, - pridūrė Gwynne‘a.

Po to, kai „TED Talks“ paskelbė Gwynne‘os Shotwell pokalbio citatą, Elon‘as Musk‘as šiek tiek papildė jau iki to momento žinotą informaciją. Jis teigė, kad „Boring Company“ vystoma „hyperloop“ susisiekimo sistema „vaidins svarbų vaidmenį gabendama žmones prie BFR raketų paleidimo aikštelių.“

Pasak Gwynne‘os Shotwell, kelionė iš vieno pasaulio krašto į kitą su BFR raketa užtruks iki 30-40 minučių. O Musk‘as žada, kad nuo miesto centro iki BFR raketos paleidimo aikštelės keleiviai, dėka „hyperloop“, atvyks per 15 minučių. Tad tiems žmonėms, kurių miestuose bus išvystyta „hyperloop“ sistema ir BFR raketų paleidimo aikštelės, nukeliauti į bet kurią pasaulio vietą nereikės ir valandos. Skamba išties fantastiškai.

Čia galite pasižiūrėti visą Gwynne‘os Shotwell pokalbį su Chris‘u Anderson‘u:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(5)
(13)

Komentarai ()