Turite didelį pilvą? Dėl to galite turėti problemų ir su tuo, kas po juo  (1)

Anstvoris gali visokeriopai pakenkti sveikatai. Dėl tokios organizmo būsenos gali atsirasti aukštas kraujo spaudimas, kuris yra viena iš pagrindinių insulto priežasčių, padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje, cukrinis diabetas bei kitos širdies ligos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauji tyrimai rodo, kad nutukimas taip pat turi neigiamos įtakos net ir vaisingumui, rašė menshealth.com. Tyrime buvo paimti ir ištirti 1285 vyrų spermatozoidų mėginiai.

Mokslininkai nustatė, kad vyrai, kurie buvo kliniškai nutukę (tai reiškia, kad jų kūno masės indeksas (KMI) siekė 30 ir daugiau), turėjo mažesnį spermos kiekį, spermatozoidų skaičių, taip pat mažesnę spermos koncentraciją, spermatozoidų judrumą bei daugiau spermatozoidų defektų.

Specialistų teigimu, taip yra dėl to, kad papildomi kilogramai gali turėti įtakos hormonų lygiui. Antsvorį turinčių vaikinų testosterono ir estrogeno kiekis yra gerokai mažesnis.

„Nutukusiems vyrams yra didesnė rizika, jog jų reprodukcinei sveikatai ir spermatozoidų veiklai bus pakenkta tiek kokybiškai, tiek kiekybiškai. Mūsų dabartiniai duomenys rodo, kad poroms, siekiančioms nevaisingumo gydymo, yra reikalingos pastangos, kurios nukreiptos į vyrų svorio netekimą prieš apvaisinimą“, – sakė tyrimo vadovas dr. Gottumukkalas Ramarajus.

Be to, tyrimai parodė, kad norint pagerinti sveikatą pakanka prarasti vos 5 proc. savo kūno svorio. Siekdami rezultatų, labai svarbu, kad atsisakytumėte apdoroto maisto, kuriame gausu cukraus. Taip pat nepamirškite būti fiziškai aktyvesni.

Pasak specialistų, per savaitę reikia bent 2 valandų ir 30 minučių vidutiniškai intensyvios veiklos arba 1 valandos ir 15 minučių itin intensyvių treniruočių. Taip pat į rutiną reikėtų įtraukti ir raumenų stiprinimo treniruotes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai (1)