Naujas tyrimas, kuris nepatiks vegetarams: paaiškėjo, kas dažnai nutinka žmonėms, kurie nevalgo mėsos  (4)

Vegetarai mėgsta didžiuotis, kad padeda išsaugoti gyvūniją, o taip pat - kad sveikai maitinasi. Tuo tarpu mėsą valgantys žmonės mėgsta iš jų pasišaipyti ir sako, kad nevalgydami mėsos jie praranda dalį gyvenimo džiaugsmo - ir pasirodo, šioje mintyje yra tiesos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2017 m. atliktas tyrimas rodo, kad vegetarai yra daug labiau linkę į depresiją, nei subalansuotos dietos besilaikantys žmonės.

Bristolio (Jungtinė Karalystė) universitetas atliko tyrimą, kuriame dalyvavo apie 10 tūkst. žmonių iš Anglijos.

Tyrimo eigoje paaiškėjo, kad vegetarams greičiau išsivysto depresija dėl vitaminų ir mineralų trūkumo - ir tai gali turėti neigiamos įtakos psichinei sveikatai.

Tyrime, publikuotame žurnale „Affective disroders“, 350 ilgamečių vegetarų surinko daugiau depresiją indikuojančių testo taškų, nei mėsą valgantys žmonės. Vegetarų dietoje yra mažiau vitamino B12, tačiau jie valgo daugiau riešutų, kuriuose gausu omega-6 riebalų rūgščių - o ši kombinacija yra siejama su padidėjusia rizika susirgti psichinėmis ligomis.

Tyrėjai pažymėjo, kad šiek tiek daugiau nei pusė veganų ir 7 proc. vegetarų turi vitamino B12 trūkumą. Šis vitaminas turi didelės įtakos žmogaus nuotaikai, o jo daugiausia randama raudonojoje mėsoje.

Pranešime taip pat nurodoma, kad tarp kitų potencialių veiksnių yra ir fitoestrogeno padidėjimas kraujyje, kuris gaunamas iš daržovių ir sojos. Kitas potencialus veiksnys – mažesnis jūros maisto suvartojimas.

Subalansuotos dietos trūkumas gali sukelti depresijos vystymąsi, o tyrimo rezultatai rodo, kad prie to gali prisidėti ir geležies trūkumas.

Žinoma, mokslininkai neatmeta galimybės, kad gali egzistuoti ir atvirkštinis variantas: galbūt į depresiją linkę žmonės dažniau nusprendžia tapti vegetarais.

Parengta pagal newyork.cbslocal.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(59)
(19)
(40)

Komentarai (4)